Een scène uit 'Shoplifters'.  Foto: PR
Een scène uit 'Shoplifters'. Foto: PR (Foto: )

Filmlezing 'Familiebanden!'

ULFT - Zondagmiddag 2 februari is er zowel een filmlezing over het thema 'Familiebanden!' als een vertoning van de mooie Japanse film 'Shoplifters' van regisseur Hirokazu Koreeda.

In de filmlezing wordt ingegaan op het grote belang van goede familiebanden, waarbij familieleden elkaar steunen, stimuleren en het beste bij elkaar naar boven halen. Toch is dit vaak een te ideaal plaatje omdat de praktijk helaas leert dat er bij een aantal families hier geen sprake van is. Door onenigheid, verschillen in visie, ontbreken van onderlinge acceptatie en respect. Of door irritaties en conflicten, waar familieleden maar niet overheen willen stappen.

De film is een ontroerende meesterwerk, dat het verhaal vertelt van Osamu en zijn zoon Shota, die regelmatig uit winkels stelen. Op een dag komen zij de jonge Yuri tegen, die in het gure weer buiten moet zien te overleven. Osamu's vrouw Nobuyo aarzelt aanvankelijk om het meisje in hun midden op te nemen, maar stemt uiteindelijk toe. Ondanks dat het gezin het financieel niet breed heeft, lijken ze samen een gelukkig leven te leiden. Dit verandert wanneer een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt.
Inleiding en nabeschouwing: drs. Joop Roelofs (psycholoog Confidence - Ulft/Doetinchem)
Film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie 13,50 euro. Aanvang filmlezing: 13.15 uur. De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang film: 14.00 uur; film inclusief pauzeconsumptie 8,75 euro.

Tickets zijn verkrijgbaar bij de receptie van het DRU Industriepark, Hutteweg 24, Ulft, tel. 0315 - 200150 of via de website dru-industriepark.nl

Meer berichten