Van links naar rechts EMM-bestuursleden Michel Giesen, Marcel Freriks en Ilona Sins, en Hans Venneman van Jasper County. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links naar rechts EMM-bestuursleden Michel Giesen, Marcel Freriks en Ilona Sins, en Hans Venneman van Jasper County. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Jasper County bij EMM

DINXPERLO - Op zaterdag 1 februari nodigt de schutterij EMM iedereen uit voor een gezellige avond met live country- en Americana-muziek. De band Jasper County zal een avondvullend programma verzorgen in het verenigingsgebouw van EMM.

Marcel Freriks, Ilona Sins en Michel Giesen vertellen namens het bestuur waarom ze deze avond houden. Hans Venneman kan meer over Jasper County vertellen. Marcel: "We werden benaderd met de vraag of we er iets in zagen om een gezellige avond met Jasper County te organiseren en dat hebben we besproken in het bestuur. We waren het al snel eens en willen er wel voor gaan, vooral omdat er op dit gebied nog niet veel aanbod is in Dinxperlo en omstreken."
Michel: "We hopen natuurlijk op veel publiek; de avond is voor iedereen. We willen als schutterij uitstralen dat we meer doen dan alleen schuttersfeesten en zaken die daarmee te maken hebben." Marcel vult aan: "We hebben meer in onze mars en willen graag proberen om buiten onze eigen grenzen te kijken en veelzijdig te zijn. Hierbij kun je denken aan een stukje aankleding van de ruimte maar misschien is het ook leuk om je outfit enigszins aan te passen aan deze avond, ook al is dat natuurlijk geen must. We gaan nog net geen saloondeuren in het verenigingsgebouw plaatsen maar we maken er wel iets leuks van." Ilona heeft al wel eens aan line-dance gedaan en weet uit ervaring hoe fijn je op deze muziek kan dansen. "Er zullen ongetwijfeld een aantal mensen op deze avond afkomen die affiniteit hebben met deze muziek. Er wordt een in ieder geval ruimte om te dansen gecreëerd."

Americana met countryrock-invloeden
Hans Venneman spreek namens Jasper County en is enthousiast over het feit dat ze bij EMM komen spelen. "Hier in de omgeving is er niet zo heel erg veel op dit gebied. We zijn een ervaren band en onze muziekrepertoire is breed te noemen. Americana met countryrock-invloeden, van ballads tot stevige uptempo nummers. We hebben een grote diversiteit aan nummers en zelfs eigen werk. Onze muziek is inderdaad geschikt om lekker op te dansen maar zeker ook geschikt om lekker met een drankje naar te luisteren." In de huidige samenstelling bestaat de band twee jaar maar daarvoor hebben de heren de nodige ervaring in andere bands opgedaan. Jasper County bestaat uit Hans Venneman (zang en gitaar), Hans Bongers (zang en bas), Aad van Stijn (slagwerk en zang), Erwin Stukker (pedal steel guitar) en Erwin Stolte (zang, gitaar, mandoline en blues harp).

Marcel: "Zo krijgen de mensen misschien ook wel een ander beeld van de schutterij. We proberen het gewoon eens om het op een andere boeg te gooien en wie weet bevalt het wel zo goed, dat we vaker zoiets als dit kunnen organiseren, wij staan er als bestuur in ieder geval open voor."
De deuren van het verenigingsgebouw aan de Industriestraat 11 openen op 1 februari om 19:30 uur en de aanvang is 20:00 uur. De entree bedraagt acht euro per persoon.

Meer berichten