De leden van de cantorij met in hun midden Elske te Lindert, die afscheid nam als dirigent van de cantorij. Foto: Frank Vinkenvleugel
De leden van de cantorij met in hun midden Elske te Lindert, die afscheid nam als dirigent van de cantorij. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Elske te Lindert uitgezwaaid als cantor

DINXPERLO/DE HEURNE - Elske te Lindert heeft na ruim 20 jaar afscheid genomen van de cantorij van de Protestantse gemeente van Dinxperlo. Het was niet langer te combineren met al haar andere muzikale activiteiten, studie en gezinsleven.

Door haar kundige, inspirerende en bezielende leiding heeft zij de cantorij in die periode op een steeds hoger niveau gebracht. Hoewel de cantorij haar besluit respecteert, vinden bestuur en leden het erg jammer dat zij is gestopt.
Op zondag 15 december heeft zij in een dienst in de Heurnse Kerk de laatste keer de cantorij gedirigeerd en afscheid genomen van de protestantse gemeente. Afgelopen zaterdag was er een afscheidsfeestje met alle cantorijleden. Gezamenlijk werd een workshop schilderen gevolgd onder leiding van Marina Breukelman van Doedelart, waarna een heerlijk broodjesbuffet volgde. Iedereen kijkt terug op een meer dan geslaagde middag.

Meer berichten