Lutz maakt korte metten met de omheining. Foto: PR Heurns Belang
Lutz maakt korte metten met de omheining. Foto: PR Heurns Belang (Foto: )

Herinrichting Heurns Veld van start

DE HEURNE - Het voormalige voetbalveld in De Heurne krijgt een heel andere bestemming. Een belangrijk element is natuurbeleving en natuureducatie. Naast een 'klein bos' (tiny forest) met een buitenlokaal, wordt aandacht besteed aan insecten, bloemen, en via de moestuin en het voedselbos aan gezond eten. Behalve natuur is er ook gelegenheid voor sporten en bewegen met een fietscrossbaantje, een trapveld, speelweide en een basketbalveldje dat bij vorst ook dienst kan doen als krabbelbaantje. Met enkele hindernissen, een speelweide en een jeu de boulesbaan is er volop keus.

Belangrijk is de inbreng van kinderen. Het kinderbestuur heeft een actieve inbreng in de plannen, de realisatie en het beheer. Als jonge vrijwilligers leren zij spelenderwijs dat het belangrijk is om dingen samen te doen. Ook overleggen zij met de kinderen in hun klas (groep 7 en 8) en de andere kinderen op school.
In nauwe samenwerking met basisschool De Höve is belangenvereniging Heurns Belang er in geslaagd voldoende steun te krijgen. Met vrijwilligers, bedrijven en financiers wordt de ambitie met het veld waargemaakt. Behalve financiële ondersteuning van gemeente Aalten, provincie Gelderland en het Oranje Fonds, heeft nu ook VSBfonds een flinke donatie toegezegd. Dit fonds ondersteunt initiatieven van mensen die actief mee willen doen aan de samenleving. VSBfonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land onder het motto: 'Iedereen doet mee'.

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden gestart. De oude en kapotte afrastering is enkele dagen geleden weggehaald. Daarvoor is meteen de grootste vrijwilligster van De Heurne ingezet: Lutz.
Lutz is een jong, rustig maar sterk Belgisch trekpaard. Onder leiding van eigenaar en menner Wim Jansen wist Lutz wel raad met de half verrotte palen en het roestige gaas. Zonder motorgeronk en zonder de vlakke bodem te beschadigen werd deze eerste klus in weinig tijd geklaard. Leverde ook nog een mooie plaatjes op.

Het kinderbestuur van het Heurns Veld gaat de komende tijd maandelijks verslag uitbrengen van de vorderingen bij de herinrichting van het Heurns Veld. Daarbij zijn helpende handen altijd welkom. Wie dit een leuk project vindt waaraan hij of zij wat tijd wil besteden, kan mailen naar heurnsbelang@gmail.nl.

Meer berichten