Het Grenslandmuseum. Foto: PR
Het Grenslandmuseum. Foto: PR

Grenslandmuseum blijft gesloten tot 1 september

DINXPERLO - Het Grenslandmuseum blijft gesloten tot 1 september. Het bestuur heeft hiertoe besloten omdat veel vrijwilligers tot de risicogroepen voor corona behoren.

Het bestuur van het Grenslandmuseum heeft zich de afgelopen tijd beziggehouden met de vraag of een veilige en verantwoorde heropening van het Grenslandmuseum mogelijk zou kunnen zijn. De overheid heeft bekend gemaakt dat musea onder strenge voorwaarden per 1 juni weer bezoekers mogen ontvangen. De Museumvereniging Nederland heeft deze voorwaarden uitgewerkt in een uitvoerig protcol. Doel van het protocol is, dat bezoekers veilig in het museum kunnen zijn en dat vrijwilligers, die niet tot de risicogroepen van het coronavirus behoren, op een veilige manier hun werk in het museum kunnen doen. In dit protocol wordt vrijwilligers en medewerkers ontraden dienst te doen, als zij tot een risicogroep behoren.
Daarom heeft het bestuur besloten, dat het museum (voorlopig) gesloten blijft tot 1 september.

Voorzitter Berend Enserink vertelt: "Bij deze beslissing heeft de gezondheid van onze vrijwilligers de doorslag gegeven. Een grote groep van hen behoort immers tot de risicogroep.Het bestuur moet er niet aan denken, dat één van de vrijwilligers besmet zou worden tijdens een dienst in het museum. Verder is besloten dat de professionele expositie 'Sporen van de Vrijheid' en de lokale tentoonstelling over de bevrijding van Dinxperlo worden doorgeschoven. Beide exposities zijn dus het volgend jaar ook te bekijken."

Het bestuur van het Grenslandmuseum wijst er op, dat het missen van entreegelden een aderlating betekent voor het museum. Een extra bijdrage (NL64 RABO 0313 9398 88 onder vermelding van gift 2020) of het aangaan van het donateurschap van de stichting Grenslandmuseum wordt daarom op prijs gesteld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden