Ricardo Rath met de boxen met maaltijden. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ricardo Rath met de boxen met maaltijden. Foto: Frank Vinkenvleugel

Vrijwilligers gezocht voor maaltijdbezorging

Algemeen

DINXPERLO - Veel mensen zijn inmiddels bekend met het bezorgen van maaltijden aan huis. Het is een service die juist tijdens de corona-lockdown zo hard nodig was voor een groot aantal inwoners van Dinxperlo en omstreken. Vanaf 23 maart nam Ricardo Rath, van ‘Eten bij Rico’ het stokje over van Dr. Jenny dat deze service vanwege de coronamaatregelen niet meer kon bieden. Inmiddels is het juli en Ricardo en zijn team zijn hard op zoek naar vrijwilligers voor de bezorging want zoals het er nu uitziet, zal hij deze service blijven voortzetten.

Door Waltraud Wensink

Ricardo: ”Ik ben er een paar maand terug zo van het een op het andere moment ingesprongen en had toen niet gedacht dat er zich zoveel mensen zouden aanmelden. We hadden ook geen idee voor hoelang we dit konden doen, vooral ook toen de versoepelingen kwamen. Het restaurant moet namelijk ook weer gaan draaien. Maar veel mensen blijven maaltijden bestellen en die moeten natuurlijk allemaal bezorgd worden. Inmiddels bezorgen we bij ruim tachtig adressen de maaltijd aan huis.”

Uitbreiden bij groei
Ricardo en zijn team staan positief tegenover de maaltijdbezorging en zien hoe groot de vraag is naar deze service. Ricardo: ”We doen het graag en we willen er ook graag mee doorgaan. De maaltijdvoorziening is voor iedereen die er gebruik van wil maken. Je mag dan rekenen op een warme maaltijd aan huis, die warm bezorgd wordt. Lekkere maaltijden die hier bij ons worden bereid en variëren van stamppotjes tot aan aardappelen met een slavink en spruiten. ‘Gewone Hollandse kost’ zeg ik ook wel eens. Dat is namelijk wat de mensen graag willen. Mochten zich nog meer mensen aanmelden, gesteld dat Dr. Jenny het niet weer wil oppakken, dan willen we die taak graag op ons blijven nemen maar dan hebben we wel extra handjes nodig omdat ‘Eten bij Rico’ ook moet blijven draaien. We denken er zelfs over om een ander pand te zoeken van waaruit we deze service voort kunnen zetten, los van ‘Eten bij Rico’.

Extra handjes gezocht
Met 'extra handjes' worden vrijwilligers bedoeld die bereid zijn om op een aantal dagen in de week de warme maaltijden te bezorgen bij mensen in Dinxperlo en omstreken. Ricardo: ”We verwachten van de vrijwilligers dat ze in het bezit zijn van een rijbewijs zodat ze binnen een straal van tien kilometer maaltijden bij de bij de mensen thuis kunnen bezorgen. Je maakt dan gebruik van onze auto of bus, maar als je liever in je eigen auto rijdt dan mag dat ook. We zorgen dan voor een kilometervergoeding. Afhankelijk van de hoeveel adressen hebben we twee of drie vrijwilligers echt hard nodig maar meer mag ook. Mochten we gaan uitbreiden, dan moet dat ook. Verder vinden we het belangrijk dat we van onze vrijwilligers op aan kunnen en dat ze betrouwbaar zijn. Wat betreft de coronamaatregelen is het belangrijk dat ze hun gezond verstand gebruiken en verantwoord omgaan met de regels. Daarnaast is het belangrijk dat je ook sociaal een beetje vaardig bent want een stukje persoonlijke aandacht voor de mensen waar je de maaltijd bezorgt is zeker ook belangrijk. Het liefst hebben we vrijwilligers die meerdere dagen per week beschikbaar zijn zodat de mensen niet steeds verschillende mensen aan de deur krijgen. Als tegenprestatie mag de vrijwilliger eens per maand bij ons komen eten met zijn of haar partner.”

Mochten er mensen zijn die het leuk vinden om maaltijden aan huis te bezorgen tussen 11:00 en 12:00 uur dan mogen ze zich melden bij ‘Eten bij Rico’ en dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden. Voor meer informatie kan men bellen met 0315-236022 of 06-27004424.

Maaltijdservice
Mensen die gebruik maken van de Maaltijdservice kunnen zich aanmelden, vullen op een keuzeformulier in wat ze graag willen eten en leveren deze bestelling aan het einde van de week in bij hun maaltijdbezorger. De kosten van een warme maaltijd zijn 8,95 euro; daarvoor krijgt men een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht aan huis bezorgd. De maaltijden worden warm bezorgd en iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Het is mogelijk om eens per week een maaltijd te laten bezorgen maar meerdere dagen is natuurlijk ook mogelijk. Informatie: info@etenbijrico.nl of op de website of Facebookpagina.


www.etenbijrico.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant