Dinxper FM wordt een omroepvereniging. Logo: PR
Dinxper FM wordt een omroepvereniging. Logo: PR

DinxperFM wordt omroepvereniging

DINXPERLO - Het internet radiostation DinxperFM zal binnenkort verder gaan als zelfstandige omroepvereniging. Op dit moment is het station nog een organisatie die werkt onder de vlag van de Stichting Dinxperlo Mediabeheer. Vanaf 1 september opereert DinxperFM onder de vlag van de 'Vereniging Dinxperlo Mediabeheer'. Alle medewerkers van DinxperFM zijn tevens lid van de vereniging, maar ook iedereen die DinxperFM een warm hart toedraagt kan zich melden als lid van de nieuwe omroepvereniging.

DinxperFM heeft een lange geschiedenis waarbij de naam en de activiteiten niet altijd dezelfde waren. Ooit was het een stichting die in 1988 door de gemeente Dinxperlo in samenwerking met de toenmalige woningbouwvereniging Dinxperlo werd opgericht. Onder de verantwoordelijkheid van die stichting werd toen een Centrale Antenne inrichting (CAI) beheerd. Na het beëindigen van de CAI-activiteiten werden de statuten van de stichting aangepast. Met het batige saldo van de CAI-organisatie ging de stichting in 1994 verder door het leven als Stichting Kabelkrant Dinxperlo dat lokale nieuwsvoorziening verzorgde maar dat ook een advertentieplatform bood. Een van de doelstellingen daarbij was om een lokale omroep voor Dinxperlo te faciliteren maar door uitbreiding van de activiteiten van de lokale omroep 'De Lindeboom' in Aalten kwam de eigen lokale omroep voor Dinxperlo in die tijd niet van de grond.

Na afscheiding van de Dinxperlose vrijwilligers van de Aaltense lokale omroep kwam er uiteindelijk wél een eigen Dinxperlose omroep: het internet radiostation DinxperFM. Dit station werd zoals ooit bedoeld, alsnog opgenomen in de stichting Kabelkrant Dinxperlo die in 2016 werd omgevormd tot de stichting Dinxperlo Mediabeheer. De kabelkrantactiviteiten waren al wat eerder gestaakt omdat de toegewezen ruimte op het glasvezelnet door de beheerder was ingetrokken.

Als opvolger van de stichting Dinxperlo Mediabeheer gaan alle medewerkers van DinxperFM nu als lid van een nieuwe omroepvereniging zelfstandig verder. Als actieve leden hebben zij nu ook zelf zeggenschap binnen hun organisatie. Bovendien is er ruimte gemaakt voor steunleden zoals we die in vergelijkbare zin ook bij de landelijke omroepverenigingen aantreffen.

Iedereen die DinxperFM een warm hart toedraagt kan zich melden als volwaardig lid of als steunlid. Een mailtje naar info@dinxperFM.nl is voldoende. Zij die zich melden krijgen direct een mail terug met daarin een overzicht van wat verenigingsleden voor DinxperFM kunnen betekenen of welke activiteiten de leden binnen DinxperFM kunnen ontplooien. Lid of geen lid, iedereen blijft natuurlijk welkom bij het volgen van de uitzendingen van DinxperFM via de website www.dinxperfm.nl of via andere internetplatforms zoals TuneIn.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden