Progressieve Partij fietst naar Aaltens Goor

AALTEN/BREDEVOORT - Deze zomer organiseert de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo fiets-excursies naar allerlei bestemmingen. Niet alleen interessant voor toeristen maar zeker ook voor mensen die juist niet op vakantie zijn. Op woensdag 12 augustus is het doel het heringerichte Aaltens Goor, en het thema is een uiterst actueel probleem: de droogte.

Na de natte winter en het vroege voorjaar zitten we nu in een droge periode. Blauwalg, vissterfte, beregeningsverboden, droge beken en sloten zijn de zichtbare gevolgen. De grondwaterstand is laag en de bijzondere natuur wordt aangetast. Klimaatverandering maakt maatregelen tegen droogte steeds urgenter. In deze regio is Waterschap Rijn en IJssel verantwoordelijk voor het waterbeheer. Ing. Jan Polman, beleidsadviseur watersysteem van het Waterschap geeft tijdens deze fietsexcursie een kijkje in de wereld van droogte en waterbeheer.
Het thema wordt bij deze fietsexcursie belicht op een bijzondere plek: de nieuw aangelegde vlonder in de omgeving Boterdijk/Goordijk in het Aaltens Goor. Watersschap Rijn en IJssel is een van de partners in het omvangrijke natuurherstelproject in het Aaltens Goor. Dat project heeft alles te maken met het waterbeheer en het ontwikkelen van nieuwe natuur. Een primeur voor de deelnemers, want zij zien de resultaten al voor het project in september wordt opgeleverd en officieel overgedragen.
Vooraf aanmelden is verplicht, voor 10 augustus via een e-mail aan raadslid.ediepenbroek@aalten.nl. Bij de start, onderweg, in het natuurgebied en op de vlonder worden de RIVM-richtlijnen gevolgd. Deelname en koffie of thee gratis. Voor mensen die niet mee kunnen fietsen is het ook mogelijk om direct bij het Aaltens Goor aan te sluiten. Ook zij moeten zich opgeven. Vertrek om 19.00 uur vanaf de Markt in Aalten.
Ook deze week is er een fietstocht. Op woensdag 5 augustus wordt ekoboerderij Ormel aan de Apenhorsterweg 4A in De Heurne (bij Dinxperlo) bezocht. Vertrek om 18.30 uur vanaf de Markt te Aalten of om 18.45 uur vanaf het Prins Clausplein te Dinxperlo. Opgave voor deze tocht is niet meer mogelijk. De fietsers bekijken daar de boerderij met Jerseykoeien die veel buiten staan en waarvan de melk gebruikt wordt voor een bijzondere kaassoort.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden