Wim Tolkamp en Herman ter Horst. Foto: Frank Vinkenvleugel
Wim Tolkamp en Herman ter Horst. Foto: Frank Vinkenvleugel

Muzikantenparade van Dinxper FM viert feest

DINXPERLO - Wim Tolkamp en Herman ter Horst zijn in feeststemming vanwege het aanstaande 25-jarige jubileum van 'hun' Muzikantenparade op Dinxper FM.

De vrolijke Tiroler klanken en luid meezingende mannenstemmen komen je tegemoet als de deur van de kleine, maar keurig ingerichte, studio open gaat. Herman ter Horst en Wim Tolkamp gaan volledig op in hun radio-uitzending en zijn stomverbaasd dat de fotograaf van De Band en de verslaggever hun intrede doen. Met koffie en koek volgt al snel een boeiend gesprek, vol anekdotes over 25 jaar Muzikantenparade.

Op 22 september 1995 begon dit programma onder de titel: 'Bij ons in Tirol' bij wat toen nog Radio de Lindeboom heette. Theo ter Horst was de eerste presentator maar na een half jaar namen Herman en Wim al het stokje over. De naamsverandering was hun eerste wapenfeit. Het programma ging, om een bredere groep luisteraars aan te spreken, vanaf dat moment als De Muzikantenparade door het leven. Zoals in elk muzikaal huwelijk wel eens voorkomt waren er in de beginjaren ook wel eens strubbelingen of andere inzichten. De heren gingen een tijdje afzonderlijk van elkaar verder met overigens beide dezelfde programmanaam. Herman bij Slingeland FM te Winterswijk en Wim startte door bij Radio de Lindeboom. Toen Radio de Lindeboom stopte en Aladna FM hierdoor het levenslicht zag, kwamen de heren, mede door het feit dat Herman bij Slingeland FM niet meer binnen de programmering paste, weer bij elkaar. Vanaf 30 juni 2012 draaiden ze dus samen weer de voor hen zo kenmerkende Tiroler Blasmusik, Schlagers en gezelligheidsmuziek. Ze vonden onderdak bij Dinxper FM alwaar ze nu al weer jaren met plezier de Muzikantenparade draaien. Vele diepte- en hoogtepunten later staan ze nu dus aan de vooravond van het 25-jarig jubileum.

De ogen van de heren beginnen te stralen bij het vertellen over de vele hoogtepunten. Zo waren daar de live uitzendingen op locaties als het Schepersvel, de Farm & Country Fair en tijdens het 20-jarig bestaan de optredens van onder meernde Plucker Muzikanten en het Smartlappenkoor. Bjorn Wedding, Sandra Vanreys, Cindy Houwers en Linda Kolenbrander. Namen die niet weg te denken waren, en zijn, bij hun programma. Wie naar de Muzikantenparade luistert, kent ook de vaste items: de '3 in 1' van bijvoorbeeld één artiest of passend bij een thema. De gemengde top 3 van de heren, het rustpunt van de week en de Piratenparade vormen de uitzending tot een bekend geheel met een zeer eigen karakter. Op de vraag of ze nog wensen hebben komt het eigenlijk als uit één mond: "Graag weer live uitzendingen maken, na corona, op locaties met optredens van artiesten. Maar het belangrijkste is wel: radiomaken zolang de gezondheid het toe laat."

Het bestuur van Dinxper FM heeft een speciale verrassings-uitzending met en voor de heren geregeld. Die is op zondag 27 september, om deze mannen met een passie voor radiomaken en het vermaken van hun schare luisteraars, te bedanken. De Muzikantenparade is elke zondag van 10 tot 14 uur te beluisteren op www.dinxperfm.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden