Op 3 oktober is de Gelredag in Dinxperlo. Foto: PR
Op 3 oktober is de Gelredag in Dinxperlo. Foto: PR

Gelredag in Dinxperlo

Algemeen

DINXPERLO - Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In Gelderland wordt dat gecombineerd met het Erfgoedfestival. Deze zomer hebben tien landelijk bekende artiesten zich laten inspireren op tien historische locaties. Tijdens de Maand van de Geschiedenis presenteren zij hun werk in een onlineversie van het Erfgoedfestival.

Rappers Typhoon en Akwasi gingen respectievelijk naar Slot Loevestein en het Afrika Museum. Schrijfster Paulien Cornelissen liet zich inspireren in het Streekmuseum Flipje en Tiel en het Regionaal Archief Rivierenland en schrijver Jaap Robben was te vinden in het Grenslandmuseum van Dinxperlo. En daar is Omroep Gelderland tijdens deze speciale Gelredag weer te gast.

De bezoekers worden om 10.00 uur in de prachtige Dorpskerk van Dinxperlo ontvangen. Festivaldirecteur Mijke Pol zal daar een inleiding verzorgen over het Erfgoedfestival en wat er deze maand allemaal te beleven is. Vervolgens zal Jaap Robben een lezing verzorgen over zijn werk en zijn teksten over het Grenslandmuseum voordragen.

Tot slot vertelt burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Aalten over zijn plannen voor het volgende Erfgoedfestival in 2022. Het is dan precies 450 jaar geleden dat de Nederlandse Opstand tegen Spanje begon. Dit is het thema van het volgende Erfgoedfestival over twee jaar.

Vervolgens kan iedereen tussen 11.00 uur en 13.00 uur gratis en op eigen gelegenheid het Grenslandmuseum bezoeken. Dat gebeurt in kleine groepjes. Vanaf 11.00 uur is er ook koffie en thee verkrijgbaar in de Dorpskerk voor de bezoekers die moeten wachten voordat ze het Grenslandmuseum kunnen bezoeken.

Aanmelden voor de Gelredag is verplicht en kan op gelredagen@gld.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant