Collecteweek Maag Lever Darm Stichting gaat van start op 21 juni

12.000 collectanten de straat op voor 2 miljoen mensen met spijsverteringsziekte

DINXPERLO - De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 21 juni. In die week gaan 12.000 mensen de straat op voor ruim 2 miljoen mensen die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun spijsverteringsziekte.

Vele Nederlanders kampen met een ziekte in één van de spijsverteringsorganen. Het gaat om ziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of coeliakie (glutenallergie), die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloedt, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker.

Met de opbrengst van de collecte financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richt de stichting zich op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden. Meer grip op de spijsvertering redt levens.

Collecte
Van maandag 21 juni tot en met zaterdag 26 juni kan er een collectant aan de deur komen voor een vrijwillige bijdrage. De Maag Lever Darm Stichting hoopt op steun.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden