Bij het afscheid een high five met de juffen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Bij het afscheid een high five met de juffen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Eindmusical groepen 8 van de Bosmark

Algemeen

Gelach en daverend applaus

DINXPERLO - Op dinsdag 13 juli nam groep 8b van de Bosmark afscheid van hun basisschooltijd. Een dag later volgde het afscheid van groep 8a. 

Net zoals voorgaande jaren ging dit afscheid gepaard met het opvoeren van de eindmusical die ook dit jaar weer geschreven Is door Margriet Fix, leerkracht van groep 8 op de Bosmark, en Daniëlle Jolink. De musical genaamd ‘Over de Kook’ speelt zich af in het eigen dorp. In de musical is Dinxperlo weer een restaurant rijker. En dit is niet zomaar een restaurant maar een heus sterrenrestaurant. Veel dorpelingen vinden het maar wat spannend dat dit restaurant zich in Dinxperlo vestigt. 

Maar er zijn ook een aantal dorpelingen die er niet zo heel blij mee zijn. Allemaal hebben ze daar zo hun reden voor. Tot groot verdriet van de eigenaar gebeuren er een heleboel gekke dingen in het restaurant waardoor hij bang is dat zijn restaurant geen klanten meer trekt. Maar gelukkig staat hij er niet alleen voor, groep 8 van de Bosmark bedenkt een plan én ook komt er hulp uit onverwachte hoek. Ze slaan hun handen ineen en samen lossen ze het mysterie op. 

De kinderen waren vanaf het begin toen ze begonnen te oefenen voor de musical, erg enthousiast over het verhaal. Dit vertaalde zich ook duidelijk naar hun spel op het podium. De rollen werden vol overgave en met verve gespeeld en de nummers werden uit volle borst meegezongen. Dat ook het publiek erg onder de indruk was van hun spel, bleek wel uit het gelach dat regelmatig klonk en hun daverende applaus. Groep 8 kan terugkijken op een geslaagde eindmusical en gaan genieten van hun welverdiende zomervakantie.

Leerlingen zingen uit volle borst. Foto: Frank Vinkenvleugel
Eind van een schoolperiode, de musical. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band