<p>De Kikker, een locomotief van Museum Buurtspoorweg. Foto: PR</p>

De Kikker, een locomotief van Museum Buurtspoorweg. Foto: PR

Najaarsstoomdag bij Museum Buurtspoorweg

Najaarsstoomdag bij Museum Buurtspoorweg

Stoom-machines, blikken vrachtwagens en bezoek van Tijdreizigers...

HAAKSBERGEN - Jaarlijks staat de traditionele Najaarsstoomdag van Stichting Museum Buurtspoorweg op het programma op de derde zondag van oktober. 

Met het versoepelen van de meeste coronamaatregelen kan deze grotendeels weer als vanouds worden gehouden.

Daarom rijden de treinen zondag 17 oktober volgens een extra uitgebreide dienstregeling en zetten ze in Haaksbergen alle rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom.

Daarnaast zijn er diverse andere stoommachines én modelbanen te bewonderen op de stations Haaksbergen en Boekelo. Kortom, het wordt een Najaarsstoomdag voor jong en oud bij Museum Buurtspoorweg. 

Extra stoomtreinritten
De eerste trein vertrekt 10.20 uur vanaf station Haaksbergen en de laatste trein vanaf station Boekelo vertrekt om 18.00 uur. Ze maken maar liefst acht retourritten Haaksbergen - Boekelo. Speciaal voor deze uitgebreide rijdag is het ook mogelijk om op te stappen vanaf station Boekelo.

Wel is online reserveren nog steeds wenselijk, tickets reserveert men eenvoudig via www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen. Er wordt niet meer gewerkt met een tijdslot, men boekt dus een ticket voor de gehele dag. Daarbij mag men zoveel stoomtreinritten maken als men wil. 

Blikvangers 
Tijdens deze Najaarsstoomdag is er van alles te zien en te doen. Zo staan er op station Haaksbergen diverse stoommachines en een bijzondere collectie blikken vrachtwagens. In de museumloods op station Boekelo staan deze dag verschillende modelbanen opgesteld.
Op beide stations is voor kinderen veel te doen. Zo is er een bouwhoek met LEGO, een verkleedhoek en natuurlijk de speurtocht van Jack de kat.
Tot slot krijgt deze Najaarsstoomdag bezoek van de Tijdreizigers; dus het kan maar zo dat men in de trein naast een reiziger uit het verleden zit. In hun prachtige, Victoriaanse - en Steampunk-kleding zijn deze tijdreizigers echte blikvangers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden