Griezelen tijdens Halloween weekend in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Griezelen tijdens Halloween weekend in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

Tijd om te griezelen in Dinxperlo...

Tijd om te griezelen in Dinxperlo...

DINXPERLO- op vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober wordt er door de organisatie van ‘Dinxperlo heeft lef’ met ondersteuning van Figulus Welzijn, Luck Cafe en FC Dinxperlo een geweldig weekeind georganiseerd in de sfeer van ‘Halloween’. Het startpunt is bij ‘Luck Cafe’ en zowel jong als oud kunnen bij een geweldige tocht aansluiten. 

Door Waltraud Wensink

Mariëlle van Figulus is blij dat ze eindelijk weer iets mogen organiseren. ”Mooi dat het weer kan en mag. We hebben in 2018 en 2019 ook aandacht aan dit thema besteed en binnen de huidige richtlijnen gaan we weer vol goede moed starten, het wordt echt ontzettend leuk”, aldus Mariëlle. Maar ook Peter en Elles van ‘Luck Cafe’ zijn in hun nopjes. Peter: ”Leuk toch, we hebben er ook echt weer zin in. Hier werken we graag aan mee.” Elles vult aan: ”Het wordt eigenlijk een van de eerste feestjes die we organiseren dus we maken er iets moois van. Wij zullen ons aan de geldende richtlijnen houden en hopen dat mensen die bij ons naar binnen willen over een geldige QR code beschikken, want dat hoort er helaas bij.”

Snoeptocht voor de kinderen van vier tot negen jaar
Mariëlle: ”Op vrijdag 29 oktober vanaf 18.00 uur begint de ‘snoeptocht’ voor kinderen van vier tot negen jaar. We starten vanaf ‘Luck Cafe’ en de tocht gaat door het centrum van Dinxperlo en deels rondom het Kulturhus. De deelnemende ondernemers zullen zorgen voor snoep en de kinderen lopen onder begeleiding van hun ouders door het dorp. De kosten voor deze tocht zijn 2,50 euro per kind, inclusief limonade en knakworst na afloop. Het is niet verplicht, maar het zou leuk zijn als de kinderen verkleed deelnemen aan deze snoeptocht.” Kaarten voor deelname zijn verkrijgbaar van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober van 9.00 tot 13.00 uur bij Figulus in het Kulturhus.

Spooktocht voor twee leeftijdsgroepen
Mariëlle: ”De spooktocht die we op zaterdag 30 oktober organiseren wordt verdeeld in twee leeftijdscategorieën. De kinderen in de leeftijd van tien tot en met dertien jaar lopen onder begeleiding van een volwassene in groepjes de route. De groep van veertien jaar en ouder mag zonder begeleiding op pad als ze dit aandurven! Bij de spooktocht zal FC Dinxperlo medewerking verlenen en er voor zorgen dat de deelnemers op de hoede zijn tijdens de spooktocht. Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met deze medewerking.” De kosten van deze tocht zijn 5 euro per persoon en dat is inclusief een consumptie. Ook deze tocht start en eindigt bij ‘Luck Cafe’ en bij opgave krijg je ook instructies over de route en deelname. Mariëlle: ”Bedenk wel dat deelname op eigen risico’s is en gebruik je fantasie, kom als je wilt verkleed en maak elkaar gek. ’Dinxperlo heeft lef’ en Figulus zorgen voor een spannende avond die je kippenvel zal bezorgen, dus de bangeriken onder ons zijn gewaarschuwd.” Opgeven voor de zaterdag kan via email: dinxperloheeftlef@hotmail.com 

Frightnight met muzikale ondersteuning van DJ
Elles: “Na afloop van de spooktocht kun je bij ons terecht voor een ‘Frightnight’ voor de 18 + groep, waarbij een DJ zorgt voor de muzikale ondersteuning. Wij kleden alles geheel in Halloween sfeer aan. Bezoekers met de meest originele of enge outfit maken kans op een leuke prijs. We starten hiermee om 19.30 uur, de Frightnight is om 23.30 uur ten einde. Vol is vol. De deelnemers die nog geen achttien zijn kunnen buiten op ons terras een consumptie nemen. We maken er een gezellig feestje van, wij hebben er in ieder geval veel zin in!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden