Progressieve Partij, eerste zeven van de lijst. Esther Diepenbroek staat links vooraan. Foto: PR
Progressieve Partij, eerste zeven van de lijst. Esther Diepenbroek staat links vooraan. Foto: PR

Esther Diepenbroek lijsttrekker Progressieve Partij

AALTEN - Esther Diepenbroek (34) uit Aalten is verkozen tot lijsttrekker van de Progressieve Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De leden zetten huidig PP-raadslid en duurzaamheidsdeskundige Bert Weevers uit Bredevoort op 2. Opvallende nieuwkomer is Sylvia Stuivenberg uit Dinxperlo. Zij is lid van de PvdA en daarmee laat PP zien dat progressieve samenwerking belangrijk is. Op nummer vier staat huidig wethouder Joop Wikkerink: “Ik wil heel graag nog vier jaar zorgen voor de zorg en werken aan werk, dus stel me graag weer beschikbaar als wethouder in het sociaal domein. Maar ben niet meer beschikbaar als raadslid.”

Uitbreiding (steun-)fractie
Esther: “Ik ben enorm trots op deze lijst. In één klap hebben we onze (steun-)fractie uitgebreid met deskundige nieuwe leden met veel ervaring op hun vakgebied. Ik zal mij blijven inzetten voor een inclusieve en diverse gemeente: iedereen mag zijn wie hij of zij is. Ook nu polarisatie en populisme op de loer liggen, willen we als PP graag in gesprek blijven met onze inwoners. Alleen dan komen we de tegenstellingen te boven. En maken we gebruik van ons sterke naoberschap.”

Duurzaamheid: nù actie voor onze (klein) kinderen.
Plek twee is onomstreden: huidig raadslid Bert Weevers is de grote motor achter de PP ideeën voor een duurzame toekomst. Of het nu gaat om energie, om woningbouw of mobiliteit. Bert: “Als je je verdiept in de vraagstukken van de toekomst is er maar één antwoord mogelijk: we moeten nú maatregelen nemen om een leefbare wereld voor onze kinderen en kleinkinderen achter te laten. Voor ons als PP is het dan heel belangrijk dat de laagste inkomens niet de dupe worden, maar mee kunnen doen. Daarom ruime steun voor lage inkomens bij de energietransitie.”

Opvallende nieuwkomers
Dat zijn Sylvia Stuivenberg (PvdA, Dinxperlo) op 3, Theo Bauhuis (software-engineer, natuurgids) op 5 en Petra Hoezen (advocaat, PvdA) op 6. Sylvia woont sinds kort in Dinxperlo en is in haar vorige woonplaats Oude IJsselstreek actief geweest bij de Rooie Vrouwen. Zij heeft altijd in het sociaal domein gewerkt. Theo weet (bijna) alles van natuur, landschap en groen en wil bijdragen aan een groene gemeente. Petra is met haar juridische achtergrond geen onbekende in de Aaltense politiek. Ze was van 2010-2014 raadslid voor de PvdA.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden