V.l.n.r.: Han Reuterink, Corine Lankhof, Marja Disveld, Burgemeester Stapelkamp en Herlinde ter Maat. Foto: Frank Vinkenvleugel
V.l.n.r.: Han Reuterink, Corine Lankhof, Marja Disveld, Burgemeester Stapelkamp en Herlinde ter Maat. Foto: Frank Vinkenvleugel

Eerste exemplaar ‘Grenzeloos Genieten’ uitgereikt aan de VVV

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - Op 26 maart konden Marja Disveld en Han Reuterink van de VVV in Dinxperlo het eerste exemplaar van de nieuwe toeristengids ‘Grenzeloos Genieten’ in ontvangst nemen. De kleurrijke gids, die ook een Duitstalige versie kent, werd overhandigd door burgemeester Stapelkamp. De nieuwe gratis gids is uiteraard ook verkrijgbaar bij de VVV’s in Aalten en Bredevoort.

Door Iris Jansen

De presentatie van de nieuwe gids, waarbij ook de Duitse pers aanwezig was, vond plaats voor het pittoreske Grenslandmuseum. De nieuwe uitgave van ‘Grenzeloos Genieten’ was gemaakt in opdracht van de gemeente Aalten door Stichting Achterhoek Toerisme. Deze stichting is in 2017 opgericht door de elf Achterhoekse gemeenten en het bedrijfsleven ter promotie van de regio.
Niet alleen de plaatselijke gidsen, maar ook een aantrekkelijke website van de stichting geeft een goed overzicht per gemeente wat betreft de toeristische bijzonderheden.

Wanneer je de gids openslaat, lees je al meteen waar het om draait: Gemeente Aalten, ‘onmundig’ mooi. De handzame gids met mooie foto’s en vlotte teksten staat boordevol tips, informatie over de bezienswaardigheden, musea en evenementen in de dorpen Aalten en Dinxperlo en het oude vestingstadje de Heerlyckheid Bredevoort. Maar ook wandel-, fiets- en ruiterroutes komen aan bod net zoals - heel belangrijk- eten, drinken en overnachten. Ook worden er leuke tips voor de kids in beschreven. Tevens attendeert de gids op de kanalen Instagram en Facebook met #aaltenbredevoortdinxperlo waar mooie foto’s uit de gemeente Aalten te vinden zijn.

Aantrekkelijk
Burgemeester Stapelkamp sprak op enthousiaste wijze over het toeristische aanbod binnen de gemeente Aalten. ”Onze gemeente heeft de toeristen die steeds meer de weg vinden naar onze prachtige Achterhoek veel te bieden; het aantal Duitse gasten wordt ieder jaar groter en dan is het een goede zaak om een Duitstalige gids te kunnen aanbieden. Maar voor onze ondernemers en winkeliers is het ook van groot belang om een aantrekkelijke toeristische gemeente te hebben. Wanneer ik nu hier op deze plek voor het mooie Grenslandmuseum sta, zie ik Dinxperlo 1.0, de oude monumenten rond de Dorpskerk en Dinxperlo 2.0, de na-oorlogse wederopbouw. Maar waar ik helemaal blij van wordt is het toekomstige Dinxperlo 3.0. De nieuwe inrichting rondom de kerk heeft nu al een fantastische uitstraling gekregen en wanneer dan het marktplein en de andere straten ook gereed zijn en al het groen is aangeplant, is Dinxperlo weer helemaal klaar voor de toekomst. Het is een bijzonder groot project waarvoor de gemeente diep in de buidel heeft getast, maar het is het meer dan waard. Natuurlijk is het voor de winkeliers en klanten wel even afzien op dit moment maar samen zijn we op weg naar een mooi resultaat; saamhorigheid en verdraagzaamheid zijn vooral nu van groot belang.”

Ter afsluiting stelde burgemeester Stapelkamp Corine Lankhof voor die per april de taak van Herlinde ter Maat gaat overnemen als coördinator voor de gemeente Aalten bij Stichting Achterhoek Toerisme. Herlinde ter Maat gaat zich binnen Achterhoek Toerisme bezighouden met het vermarkten van alle routes door de Achterhoek. 

Voor het toeristische aanbod van alle Achterhoekse gemeenten kijk op:


www.achterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant