Het diamanten paar Jan en Mia Veerbeek-Brüggink met burgemeester Anton Stapelkamp en zijn echtgenote Cecile. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het diamanten paar Jan en Mia Veerbeek-Brüggink met burgemeester Anton Stapelkamp en zijn echtgenote Cecile. Foto: Frank Vinkenvleugel

Echtpaar Veerbeek-Brüggink 60 jaar getrouwd

Maatschappij

DINXPERLO – Op 20 juli 1962 geven Jan Veerbeek (89) en Mia Brüggink (86) elkaar het ja-woord. Burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw Cecile brengen 60 jaar later een bezoek aan het diamanten paar. Namens de gemeente wordt een fraai boeket bloemen bezorgd.

Jan en Mia ontmoeten elkaar in 1956 op het Oranjefeest in De Heurne. Jan heeft op deze avond Mia thuisgebracht, sindsdien zijn ze samen. Zeven jaar later trouwen ze. In het huwelijk worden twee dochters geboren. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen, één jongen en drie meisjes. 

Mia heeft geleerd voor coupeuse, zij werkt bij Hedex in Dinxperlo waar uniformen voor het leger worden gemaakt. Na het trouwen stopt zij met haar baan. Jan werkt ook in de textiel, in drie ploegendienst bij weverij Meijerink, een Winterswijks bedrijf met een vestiging in Dinxperlo. Kort voor de vakantie stond Jan ineens op straat, het bedrijf wordt opgeheven. Ze gaan toch op vakantie, ook al staat het hoofd bij Jan en Mia er niet echt naar… Jan kan na de vakantie kiezen uit verschillende bedrijven. Hij gaat aan de slag bij SABA waar hij dertig jaar met veel plezier heeft gewerkt. 

Er zijn door het echtpaar veel mooie reizen gemaakt, dat was heel fijn. Beide hebben veel vrijwilligerswerk gedaan, ze zijn samen koster geweest in de Heurnse kerk. Mia en Jan hebben beide, op dezelfde dag, een koninklijke onderscheiding gekregen voor het vrijwilligerswerk dat ze deden. Burgemeester Van der Woude had daarvoor nog nooit een echtpaar op dezelfde dag beide een lintje gegeven, dat was heel bijzonder.

Jan woont in woonzorgcentrum Dr Jenny, Mia woont zelfstandig. Ze heeft een paar uurtjes per week hulp, verder redt ze zich nog goed. Het diamanten huwelijk is gevierd met een kleine visite, de mensen die normaal op verjaardagsvisite komen waren hierbij uitgenodigd. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band