Het briljanten echtpaar Van der Brom-Temme te midden van burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw Cecile. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het briljanten echtpaar Van der Brom-Temme te midden van burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw Cecile. Foto: Frank Vinkenvleugel

Briljanten huwelijk voor echtpaar Van der Brom-Temme

Maatschappij

DINXPERLO – Ton van der Brom (92) en Eleonora Temme (90) trouwen op 24 juli 1957 voor de wet. Drie dagen later, 27 juli, is het huwelijk in de kerk ingezegend. De laatste datum houdt het briljanten paar aan als trouwdag. Burgemeester Anton Stapelkamp brengt het jubilerende stel samen met zijn vrouw Cecile een bezoekje, namens de gemeente krijgen Ton en Eleonora een boeket bloemen.

Ton komt uit Rotterdam, Eleonora is geboren in Breda. Ze leren elkaar kennen in de trein op de achttiende verjaardag van Eleonora, zij is onderweg naar haar opleiding in Den Haag. Ze raken aan de praat waarna Ton haar helpt met het vervolg van de reis. 

Na zeven jaar verkering willen ze graag trouwen maar het is moeilijk om een woning te krijgen. Een huis werd destijds als ‘lokmiddel’ gebruikt om mensen in het onderwijs te krijgen, na Stadskanaal komt het paar in Dinxperlo terecht als Ton hoofd van de Sint Liboriusschool wordt. Net als Ton werkt Eleonora in het onderwijs, zij is tekendocente. 

In het huwelijk worden twee dochters geboren, hebben drie kleinkinderen, twee jongens en één meisje. Ze wonen nog zelfstandig en hopen dit nog lang vol te houden. Het stel houdt ervan om samen een eindje te rijden, hij rijdt en zij kletst honderduit. 

Ton heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, mede vanwege zijn inzet voor het Graafschap College. Eleonore mag een Zilveren Oorkonde in ontvangst nemen voor onder andere haar bestuurswerk voor de bibliotheek. Ook hebben zij samen met een groep gezorgd dat kerkje De Rietstap behouden is gebleven. Ze hebben ook over de grens contacten doordat ze actief zijn geweest in het verenigingsleven. 

De mooie mijlpaal wordt in twee delen gevierd, in juli zijn ze uit eten geweest met een dochter met haar gezin. In september, als iedereen terug is van vakantie, staat een feest op het programma. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band