De tuin ligt er weer keurig bij door de inzet van de mensen van Present Aalten-Dinxperlo. Foto: PR
De tuin ligt er weer keurig bij door de inzet van de mensen van Present Aalten-Dinxperlo. Foto: PR

Team en bestuur Present knappen tuin in Aalten op

Maatschappij

AALTEN - “Het was mooi en bijzonder om hem te helpen! Het was duidelijk dat hij het zelf niet voor elkaar krijgt om zijn voor- en achtertuin op orde te houden”, vertelt een van de teamleden van Present in de Achterhoek, “Mooi hoe gastvrij hij was en ons onthaalde met koffie, iets lekkers, mandarijntjes, water om daarmee iets terug te doen”.

De voorzitter, directeur en vier coördinatoren van Present Achterhoek knapten begin september de tuin van een alleenstaande man in Aalten op. Door gezondheidsredenen was hij zelf niet in staat om dit op te pakken en geld om een tuinman in te huren was er niet.
De zes vrijwilligers gingen voortvarend aan de slag, nadat ze hartelijk waren ontvangen door de bewoner. Er werden struiken en bamboe gesnoeid in de achtertuin en in de voortuin werd al het onkruid verwijderd. Verder werd het terras in de achtertuin ontdaan van groene aanslag en onkruid. Ondertussen kwamen de buren aan voor een praatje en stelden zij hun groene container beschikbaar. Rond 12.30 uur ging het gezelschap voldaan naar huis.

Jaarlijks uitje
Ieder jaar steken de bestuursleden en teamleden van Present Achterhoek vrijwillig hun handen uit de mouwen. Zo ervaren ze zelf wat een paar uur van hun tijd voor een ander betekent en leren ze elkaar op een andere manier kennen. “Het was leuk en gezellig om met collega’s de handen uit de mouwen te steken en ook nog iemand heel praktisch te helpen. In een paar uurtjes kun je dan veel doen”, liet de groep na afloop weten. De overige bestuurs- en teamleden helpen begin oktober bij een project.

Doe ook mee
Present roept iedereen op om eens samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot te helpen. Wie daar belangstelling voor heeft kan contact opnemen met José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo om naar de mogelijkheden te vragen. José is bereikbaar via e-mail jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of tel. 06 21838708. Meer informatie over Present op de website.


www.presentaalten-dinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band