De initiatiefnemers van de collecte van Figulus Welzijn. Foto: PR
De initiatiefnemers van de collecte van Figulus Welzijn. Foto: PR

Figulus Welzijn start eerste editie van Aaltense Collecte

Maatschappij

AALTEN - Initiatiefnemer Figulus Welzijn heeft een nieuw initiatief in de Gemeente Aalten opgezet. Van zondag 25 februari tot en met zaterdag 2 maart vindt voor het eerst de Aaltense Collecte van en voor de vereniging plaats in de gemeente. Deze collecte is bedoeld om verenigingen te kunnen ondersteunen in hun kosten. Deze collecte is zo bijzonder, omdat 100 honderd van het gecollecteerde geld rechtstreeks naar de collecterende club of vereniging gaat.

De gemeente Aalten heeft voor deze week een vergunning verleend voor de gehele gemeente. Het gaat hierbij om Bredevoort, Aalten, Dinxperlo en de omliggende buurtschappen. De verenigingen die zich aangemeld hebben kunnen langs de deur komen om geld op te halen voor hun club.
Omdat dit de eerste keer is, dat deze collecte is opgezet, zijn vooralsnog alleen alle sportverenigingen benaderd door Figulus Welzijn. Hierna zullen de cultuurverenigingen benaderd worden voor een tweede collecte dit jaar. De jeugdclubs uit de buurtschappen collecteren al jaarlijks voor Jantje Beton, dus zij zullen nu ook bij de eerste collecte deelnemen. Alles wat de vereniging ophaalt aan de deur gaat naar de eigen clubkas toe.

Doneren kan contant maar ook online via een QR-code. Vragen over deze collecte of de volgende keer deelnemen met de vereniging? Mail dit dan naar s.somsen@figulus-welzijn.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant