De chequeoverhandiging. Foto: PR
De chequeoverhandiging. Foto: PR

Cheque van Rotaryclub Aalten-Wisch voor nieuwe jeugdruimte in Aalten

Maatschappij

BREEDENBROEK - Tijdens een bijeenkomst op woensdagavond 28 februari van de Rotaryclub Aalten- Wisch bij zaal Koenders in Breedenbroek werd door voorzitter Henk Beunk een cheque van 5.000 euro aangeboden aan Jolien Stronks en Yoran Boland, jongerenwerkers bij Figulus. Dit bedrag was in september 2023 bijeengebracht tijdens een filmavond, georganiseerd door KIEK Open Air Film Rotary Aalten-Wisch.

Door Iris Jansen

Jolien en Yoran vertellen waarvoor het geld gebruikt is, want gelukkig konden ze al over het bedrag beschikken zodat de ruimte snel in gebruik kon worden genomen. Jolien: ”Samen met onze collega Mees van Schaik werken wij bij Figulus als jongerenwerkers in de gemeente Aalten. Zowel in Dinxperlo als in Aalten hebben wij een ruimte waar jongeren uit de gemeente kunnen chillen. In Dinxperlo beschikken we over de zolderruimte van het Kerkelijk Centrum, waar de jeugd elkaar kan treffen, samen leuke activiteiten kunnen ondernemen of gewoon lekker kletsen. Uiteraard begeleiden wij dat en zorgen tevens voor een glaasje frisdrank. In Aalten maakten we gebruik van een ruimte in de Ludgerstraat, maar dat was toch niet zo heel geschikt. Vorig jaar konden we beschikken over de kelderruimte van Activiteitencentrum De Pol, maar ja, dat moest wel worden gerenoveerd wat natuurlijk het nodige geld kostte. Het bedrag dat de Rotary bijeen heeft gebracht, maakte het mogelijk om de ruimte op te knappen en snel in gebruik te kunnen nemen.”
“Het is tevens ook een mooi project geworden met input van leerlingen van Schaersvoorde, de Jongerenraad van de gemeente Aalten en vrijwilligers van Figulus”, vertelt Yoran.
“1e en 2e jaars leerlingen van Schaersvoorde hebben met het project ‘Onderzoeken en Ontwerpen’ mooie plannen gemaakt voor het aankleden van de ruimte, het bedenken van activiteiten en nadenken over de beste openingstijden. De ruimte is echt leuk ingericht met een poolbiljart, dartbord, playstation, zithoeken om te chillen, keukentje en een barretje waar we frisdrank schenken want alcohol komt er natuurlijk niet in. We organiseren ook leuke activiteiten. De toegang is op beide locaties gratis en de middagen en avonden worden goed bezocht. Het is fijn om, mede dankzij de Rotary, over een mooie en goed ingerichte nieuwe locatie te beschikken.”
Op de website van Figulus is informatie te vinden over beide jongerenruimtes en staan de openingstijden vermeld.


www.figulus-welzijn.nl/ jongerenwerk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant