Eric Eppink van VVV Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Eric Eppink van VVV Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

Start nieuwseizoen VVVDinxperlo

Maatschappij

DINXPERLO - Het voorjaar is in aantocht en dat betekent ook voor VVV Dinxperlo de start van een nieuw seizoen. De vrijwilligers staan weer dagelijks voor iedereen klaar die informatie over Dinxperlo en de omgeving wil en over allerlei fijne activiteiten “hier in ons mooie grensdorp”.

Door Waltraud Elburg

Namens de vrijwilligers zijn Eric en Wilma Eppink, Petra Veerbeek en Marja Disveld, aanwezig om te vertellen welke activiteiten er op de planning staan en waarvoor je bij de plaatselijke VVV zoal terecht kunt.

‘Met een paar
mensen extra
kunnen we dan
ook weer op
de maandagochtend open’


Mooie herinneringen maken tijdens activiteiten
Je vindt het VVV-kantoortje op een centrale plek in het dorp aan de Markt in Dinxperlo. Het is een mooie locatie waar de vrijwilligers ervaren dat bezoekers zo even binnen wandelen en dat ze goed bereikbaar en zichtbaar zijn. Eric: ”Het is een gezegende plek bij wijze van spreken zo naast de kerk en aan het Kerkelijk Centrum. Een fijne plek waar we erg tevreden over zijn”. Petra: ”Er werken vrijwilligers die ieder hun eigen taken hebben. De een doet dit, de ander dat. Zo zijn er mensen bezig met kantoor gerelateerde, taken maar er is bijvoorbeeld ook een fietscommissie die zich bezighoudt met het uitzetten van fietstochten en wandelroutes.” Ook de etalage ziet er altijd weer uitnodigend uit. Wilma maakt onder andere van Belgische chocolade de meest lekkere grenspaaltjes en springt bij wanneer nodig. Samen bedenken de vrijwilligers ook steeds weer nieuwe dingen naast de vaste vertrouwde activiteiten die we al jaren kennen. “Die ‘oude vertrouwde’ activiteiten zijn nog steeds in trek. Neem bijvoorbeeld de smokkeltocht of de smokkelspeurtocht speciaal voor kinderen, maar ook de kinderfietstocht die je langs leuke plekken stuurt, zoals het Heurnse Veld, het blote voeten pad of langs Alpaca’s”, aldus Marja. De smokkeltochten kunnen ook op afspraak geregeld worden in overleg met het VVV kantoor. Eric: ”Op 22 september kan er weer gewandeld worden in Sauerland. Je kunt je hier nu al voor opgeven. We gaan er jaarlijks met de bus naar toe en na een mooie wandeling die we vooraf zelf uitzetten, gaan we gezamenlijk ergens eten. Er is altijd een kortere maar ook een iets langere route voor de stevige wandelaars.” Het duurt maar even of de mooie herinneringen worden gedeeld en alleen dat is al reden om mee te gaan, want bij alle activiteiten kun je weer opnieuw mooie herinneringen maken.

Fietstochten van de maand komen er weer aan
Marja: ”De Winterwandeltocht en de Nij’joarstoetentocht hebben we achter de rug en nu zijn we klaar voor weer een nieuw seizoen. Vanaf mei starten we weer met onze mooie fietstochten van de maand die we ook weer zelf hebben uitgezet. We hebben een rek vol allemaal eigen routes.” Eric: ”We werken bewust niet per se via het knooppuntensysteem, zodat we er ook zeker van zijn dat we zelf kunnen bepalen over welke leuke paden en weggetjes hier in de buurt we kunnen gaan om niets te hoeven missen van het moois dat onze omgeving te bieden heeft. Dat is dan echt grenzenlos genieten”.

Drie zomerfietstochten
In de zomer staan er ook weer zomerfietstochten gepland. Deze zijn op 28 juli en op 11 en 22 augustus. Dat zijn routes tot aan ongeveer 50 kilometer. Er zijn ook kortere varianten en aan het eind gaat men dan bij een plaatselijke horecagelegenheid eten. Verder willen de vrijwilligers van VVV Dinxperlo zich graag laten zien en willen ze de mensen laten weten dat ze er zijn en wat ze te bieden hebben. Naast de fietsroutes zijn er ok diverse wandelroutes en de mensen van VVV Dinxperlo helpen je graag bij het maken van een keuze. Naast de vertrouwde cadeaubonnen kun je er ook terecht voor leuke streekproducten, streekgebonden geschenken, routes, tips voor uitjes en informatie over bijvoorbeeld musea, winkeltjes, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden.

Nieuwe vrijwilligers van harte welkom
De vrijwilligers geven aan dat ze een mooie groep mensen bij elkaar hebben, maar nog wel op zoek zijn naar een aantal vrijwilligers. Eric: ”Voor de gezelligheid maar ook voor een stukje veiligheid is het prettiger om met twee personen te zijn. Met een paar mensen extra kunnen we dan ook weer op de maandagochtend open, want dan zijn we momenteel helaas nog gesloten”. Petra: ”Daarnaast pleiten we ook nog voor een openbaar toilet hier in de buurt waar mensen gebruik van kunnen maken als de horecagelegenheden gesloten zijn. Hoe gastvrij is het om mensen van buitenaf een mogelijkheid te bieden om hier gebruik van te kunnen maken”.

Je vindt VVV Dinxperlo aan de Markt 4, en daarnaast zijn ze ook te vinden op de Facebookpagina en op de website. Voor meer info kun je mailen naar info@vvvdinxperlo.nl of bellen met 0315 642050. VVV Dinxperlo is dagelijks geopend van 10.00 tot 12.00 uur (behalve op maandag) en van 13.30 uur tot 15.30 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant