Uitreiking wisseltrofee met van links af: Jan Berkelmans, Odette Lurvink, Martin Lurvink en Ted Kok. Foto Frank Vinkenvleugel

Uitreiking wisseltrofee met van links af: Jan Berkelmans, Odette Lurvink, Martin Lurvink en Ted Kok. Foto Frank Vinkenvleugel

Aaltens Compliment voor Martin Lurvink

Maatschappij

20.520 euro opgehaald op De Beursvloer

Door Jos Wessels

AALTEN - 36 matches werden op 6 maart op De Beursvloer gesloten. Dat maakte Jan Berkelmans, voorzitter van de Aaltense Uitdaging, aan het eind van de avond bekend. De matches zijn met gesloten beurs, maar wel wordt de maatschappelijke waarde vastgesteld (wat men anders had moeten betalen). Dat deden de notarissen Werner Rensen en Peter Siemerink. Die waarde is 20.520 euro, een nieuw record. Ook werd bekend wie de winnaar is van het Aaltens Compliment. Dat is Martin Lurvink van LUVA Borstelfabriek. Samen met zijn vrouw Odette mocht hij de complimenten in ontvangst nemen.

36 matches
Bredevoort Schittert krijgt verlichtingsmaterialen in gebruik van Partycentrum Het Noorden. “Wij vieren het leven, en dat doen ze in Bredevoort ook”, aldus eigenaar Wesley Hüning. Paardensportvereniging Aalten zoekt bloembakken om de rijhal aan de Hessenweg aan te kleden. Harm Takke Tweewielers uit Dinxperlo schenkt die. Bredevoorts Belang moet de TBC hallen in het Vestingpark vernieuwen, de fundering wordt geschonken door Rots Bouw (ook voor kleine klussen en maatwerk, zegt Ronald van der Sligte van dit bedrijf). Van Bouwbedrijf Klaassen krijgt Bredevoorts Belang hout voor een nieuwe vissteiger in de Grote Gracht. Stichting Beautykado Bank (”wij geven beauty artikelen aan mensen die het zelf niet kunnen betalen”) krijgt een mooi bedrag van Garage Huiskes Kokkeler. De garage had trouwens zijn showroom gratis beschikbaar gesteld voor deze Beurvloer. Bert Reinders van de Bridgevereniging (”wij hebben 80 leden van 66 tot 90 jaar, ik ben de jongste”) is nog op zoek naar ruimte op de woensdagmiddag, maar is vooralsnog niet geslaagd. Jan Berkelmans benadrukt dat deze 36 matches niet alles is. “Er is een vervolg. Contacten die hier worden gelegd resulteren in nieuwe matches. We zijn het hele jaar actief.”

Aaltens Compliment
Aan het eind van de avond mocht wethouder Ted Kok de winnaar van het Aaltens Compliment bekend maken. De wisseltrofee is een prachtige metalen boom, gemaakt door leerlingen van Schaersvoorde. De boom groeit voortdurend, staat stevig in de grond, bloeit bij tijd en wijle en kan tegen een stootje, net als de Aaltense bedrijven, aldus de wethouder. Hij refereerde nog eens aan de genomineerde bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben getoond: Beele Engineering, Harm Takke Tweewielers, Sel Chemie, Saba, Rots Bouw, Juust Bouw, ARA, Triple A en LUVA Borstelfabriek. De prijs ging naar Martin Lurvink en zijn vrouw Odette van LUVA Borstelfabriek. Een keuze waarin iedereen zich in kon vinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant