Cor Walstra achter zijn kraam. Foto: PR

Cor Walstra achter zijn kraam. Foto: PR

De mensen blij en Cor blij

Maatschappij

DINXPERLO - Cor Walstra aan de Nieuwstraat in Dinxperlo is blij. Hij heeft namelijk sinds kort een nieuwe kraam op de oprit naast zijn huis staan. Hier stalt hij spullen uit die mensen dan gratis mogen meenemen. De achterliggende gedachte is mensen blij maken die weinig te besteden hebben.

Cor Walstra is geen onbekende meer in Dinxperlo en iedereen weet dat mensen met een smalle beurs bij hem terecht kunnen voor gratis spullen. ”Wat ik heb, kunnen ze krijgen”, meent Cor.
Hij had al een tijdje de wens om een kraampje te plaatsen, maar telkens als er ergens een werd aangeboden had hij pech. ”Daarom heb ik er zelf maar een aangeschaft. Het is wel even een investering, maar dan heb je ook wat. Ik vind het een leuke bezigheid om spullen weg te geven en ook om spullen van andere mensen aan te nemen voor op mijn kraam. Ik heb zowel binnen in de garage als buiten spulletjes staan die gratis beschikbaar zijn voor mensen die het kunnen gebruiken. Van een achterbuurvrouw kreeg ik ook nog een mooie tafel, waar ik spullen op kon zetten voor mijn hobby, hoe leuk is dat”, aldus Cor. ”Ik noem het een uit de hand gelopen hobby en doe het graag, wat moet ik anders met mijn vrije tijd doen?”
Mensen zoals Cor zijn bijzonder en daar zouden we er meer van moeten hebben. Er wordt namelijk echt veel gebruik van de ‘weggeefkraam’ gemaakt. Mensen blij, Cor blij.
De kraam bij Cor is dag en nacht open om mooie spullen te brengen en te halen ( klein huisraad). Heb je iets van binnen nodig of wil je Cor persoonlijk spreken, kijk dan gewoon even of de vlag uithangt. Waar vindt je Cor? Loop, fiets of rijd gewoon even door de Nieuwstraat en je ziet de kraam dan vanzelf voor het huis staan bij nummer 69.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant