Afbeelding
Frank Vinkenvleugel

Nieuwe locatie voor doppen-depot

Maatschappij

LINTELO/AALTEN - Maar liefst negen jaar waren Jan en Annie Gussinklo het gezicht van het doppen-depot aan de Halteweg, maar vorige week keken ze met weemoed naar de 61ste en tevens laatste container die werd opgehaald vanaf hun erf aan de Halteweg. Al die jaren hebben ze zich vol overgave ingezet voor KNGF geleidehonden met het inzamelen van doppen. Nu ze gaan verhuizen naar Aalten komt er een einde aan hun ‘doppen-depotavontuur’, maar het goede nieuws is dat er een nieuw depot is gevonden en iedereen kan doorgaan met het sparen van doppen.

Door Waltraud Wensink

De verhuizing gaat hun niet in de koude kleren zitten en ze zijn zichtbaar aangedaan als ze het er over hebben. Annie: ”We wonen hier nog steeds heerlijk, maar we worden ouder en dan nemen we die stap van verhuizen liever met ons tweetjes dan alleen. Het is een pittige beslissing, maar wel fijn dat we het samen kunnen doen.”
Annie en Jan Gussinklo hebben negen jaar lang een grote zeecontainer op het erf gehad waar miljoenen doppen in zijn gegaan voor het goede doel. Al die doppen zijn door de handen van Annie en Jan gegaan, want ze werden met de hand gesorteerd. Jan: ”Er zitten tussen de doppen vaak dingen die er niet tussen mogen zitten en die verwijderen we dan of zorgen ervoor dat de doppen wel geschikt zijn door bijvoorbeeld een kartonnetje uit de dop of deksel te halen.”
Daar weten Annie en Wim Derksen ook alles van. Samen zamelen ook zij doppen in voor KNGF geleidehonden en dat het geld goed besteed wordt laat hun huidige hond Fester zien, die bij Wim en Annie wordt klaargestoomd voor school om uiteindelijk iemands trouwe hulphond of geleidehond te worden.

‘Er kwam veel
bij kijken maar
heeft ons ook
veel gebracht’


Annie Gussinklo: ”Er kwam heel wat bij kijken toen de container negen jaar terug bij ons op het erf kwam te staan, maar het heeft ons ook veel gebracht. Zo waren er fijne contacten, gezellige aanloop en mooie verhalen en gesprekken. We zijn dan ook erg blij dat we een oplossing hebben gevonden en dat iedereen door kan blijven gaan met het sparen en inleveren van doppen.”
Tot en met 13 april kunnen doppen nog worden ingeleverd aan de Halteweg 10, maar daarna mogen deze worden ingeleverd bij de Werk en activiteiten van Estinea op de Hoven 9 in Aalten. Daar worden de doppen gesorteerd en weggebracht naar Zorgboerderij ‘de Lindeboom’ in Harreveld, waar ook de grote zeecontainer komt te staan. Jan: ”Het is mooi om te zien dat er op de Hoven een mooie vorm van dagbesteding geboden kan worden met het sorteren van de doppen en iemand doet dan tevens heel belangrijk, nuttig en zinvol werk waar geen tijdsdruk achter zit.” Annie: ”Ook al hebben we dadelijk geen eigen doppen-depot meer, Jan en ik blijven ons inzetten en zullen ook nog de route aanhouden om doppen op te halen net als voorheen en deze naar de Hoven te brengen.”

Laatste keer
En toen kwam dan toch het moment dat de chauffeur voor de laatste keer het erf aan de Halteweg opreed om voor de allerlaatste keer een afgeladen volle container met bonte doppen op te halen. Doppen die mensen zoals Annie en Jan, maar ook Annie en Wim Derksen uit Dinxperlo allemaal in de hand hebben gehad om te sorteren. Het was een imposant gezicht, die overvolle container met gekleurde doppen. Annie en Jan houden elkaar nog even goed vast en hond Fester van puppypleeggezin Annie en Wim poseert trots bij de container vol doppen. Annie Gussinklo.: ”Ik vond het iedere keer weer indrukwekkend als er een volle container van ons erf reed, maar deze keer was het helemaal speciaal omdat het echt de laatste keer was. Wij willen iedereen bedanken voor alle doppen die men in de afgelopen jaren heeft gebracht om zo een steentje bij te dragen voor KNGF Geleidehonden. De herinneringen aan alle mooie contacten blijven ons altijd bij. Blijf vooral doorsparen voor dit prachtige doel!”

Dinxperlo
Wim Derksen: ”In Dinxperlo kunnen nog doppen nog steeds bij ons worden ingeleverd aan de Meibrink 30 en ook bij Dierenwinkel Fem & Dier. Wij zorgen ervoor dat de doppen op de juiste plaats terecht komen.”
Nieuwe locaties voor de doppen zijn Werk en activiteiten Estinea, De Hoven 9 in Aalten (06-10016105) en Zorgboerderij de Lindeboom, Lindeboomweg 33, Harreveld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Annie en Jan Gussinklo met hond Fester. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant