De Oude Helenakerk op de Markt in Aalten. Foto: PR

De Oude Helenakerk op de Markt in Aalten. Foto: PR

Achterhoekse Mannenzangavond

Muziek

AALTEN – Een groep mannelijke zangliefhebbers uit Aalten is bezig met de voorbereidingen van de eerste Achterhoekse Mannenzangavond. Zondagavond 3 juli om 19.30 uur begint deze zangavond in de Oude Helenakerk in Aalten. Als thema is gekozen voor Toekomstmuziek.

“Het idee ontstond al eerder maar is op stoom gekomen omdat we blij zijn dat we na de periode van coronamaatregelen eindelijk weer volop mogen zingen. In de kerk, in een koor, alleen of met anderen, we mogen weer zingen en dat motiveerde ons, als zangliefhebbers, om deze avond te organiseren”, vertelt Erik Mateman, één van de initiatiefnemers.

“Toekomstmuziek vinden wij een passend thema, het geeft weer dat we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien en als mannen uit verschillende kerken of geloofsgemeenschappen elkaar willen leren kennen en ontmoeten door een gezamenlijke passie voor het zingen van liederen met inhoud.”

Mannenzangavonden zijn zeer populaire evenementen in plaatsen als Katwijk en Rijssen. Het concept is even simpel als doeltreffend, mannen komen bij elkaar om samen te zingen. Op het programma staan liederen van Johannes de Heer, psalmen, gezangen maar ook liederen uit de Opwekkingsbundel komen aan bod. “We willen graag God eren met onze stem en zingend onze dankbaarheid tot uiting brengen.”

De mannenzangavond duurt ongeveer een uur. “Het zingen staat centraal, er is geen randprogramma of overdenking, wel is er na afloop gelegenheid om na te praten, te evalueren, en aangezien het een eerste keer is ontvangt de organiserende commissie graag opbouwende feedback dit onder het genot van koffie/thee.” De organisatie bestaat uit mannen uit diverse kerken in Aalten, die zingen als verbindende factor hebben. Organist Harry van Wijk begeleidt de avond muzikaal. 

De commissie benadrukt dat de avond voor alle jongens en mannen uit de Achterhoek die van zingen houden toegankelijk is, ook mannen die verder weg wonen zijn uiteraard van harte welkom. Men hoeft geen geschoolde zanger te zijn, iedereen is welkom. “We zingen weliswaar kerkelijke nummers, maar daar zitten genoeg nummers tussen die ook mensen die geen directe kerkelijk binding hebben bekend in de oren klinken.” De avond is gratis toegankelijk en er is een collecte ten behoeve van de onkosten.

Harry van Wijk bij het orgel in de Oude Helenakerk op de Markt. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant