Hootchie Koe, een echt familiefestival. Foto: Daan Gerritsen
Hootchie Koe, een echt familiefestival. Foto: Daan Gerritsen

Achterhoekse jeugd krijgt eigen plek in programmering Hootchie Koe Festival

Muziek

VARSSEVELD - Een dj/dance weide, een graffiti clinic, Hootchie ‘green cocktail’ ijs en natuurlijk de pannenkoeken van Oma Joke. Volgens de organisatie van het festival vier redenen voor de Achterhoekse jeugd om op 1, 2 en 3 juli naar het terrein bij het Hofshuus in Varsseveld te komen. Vanwege de viering van het eerste lustrum pakt Hootchie Koe dit jaar extra uit voor deze groep bezoekers. 

Het familiefestijn voor nul tot 120-jarigen heeft zijn plek ingenomen tussen de zomerfestivals. Ook dit jaar kunnen de vaste vrienden van Hootchie Koe rekenen op vermaak voor jong en oud met muziek, theater, kindervermaak, kermis, foodtrucks en nog veel meer. Op velerlei verzoek krijgen jongeren nu een eigen stek. Jongeren die nog geen achttien jaar zijn hoeven geen entree te betalen. 

Dance area
“Voor de groep jongeren tot pak hem beet 25 jaar is er dit jaar een eigen dance area”, vertelt Marco van der Aar namens de organisatie. “Dat wordt drie dagen feest in samenwerking met Loft, drie jonge organisatoren uit de buurt met een passie voor club- en festivalmuziek. Met de nodige ervaring uit de scène brengen zij de clubcultuur uit de grote steden dit jaar naar Hootchie Koe.”

Voor elk wat wils
“Met deze toevoeging willen we onze naam als familiefestival nog meer waarmaken”, zo vult medeorganisator Tom Wolterinck aan. “Er is voor elk wat wils. Met kermisattracties en activiteiten voor de kinderen, het nieuwe danceveld en een ijzersterke programmering voor iedereen die van muziek houdt. En natuurlijk lekker eten en drinken, zoals de vaste bezoekers van ons gewend zijn.”

Tribute bands
Op vrijdag 1 juli opent het festival om 19.30 uur met een avond die geheel in het teken staat van tribute bands. Zo komen onder andere The Doors, Elvis, Rory Gallagher, The Golden Earring en Nirvana naar het terrein bij het Hofshuus. De ingang van het festivalterrein bevindt zich aan de Gasthuisweg. Fietsen en auto’s kunnen op twee minuten loopafstand worden geparkeerd aan de Breukelaarweg.

Zaterdag
Zaterdag gaat de poort om 14.00 uur open en staan er onder andere optredens van Dan Mango, Dilana, John Hayes Miller & The Tone Machine op het programma. De avond wordt afgesloten door local hero Meindert Bussink en zijn ‘roulatieformatie’ Hooked. Deze keer speciaal voor Hootchie Koe opgetuigd met een fijn setje ABBA.

Zondag
Met Boh Foi Toch en De Heinoos is de Achterhoekse Beleving een belangrijk ingrediënt voor de zondag, die om 13.30 uur van start gaat. Daarnaast komen ook the Amazing Stroopwafels vanuit Rotterdam naar Varsseveld en zorgen de Hilltop Howlers met hun onvervalste rootsrock voor een passende afsluiter van het festival. Ga voor het complete overzicht en tickets naar hootchiekoe.nl 

Voor de vijfde keer wordt het Hootchie Koe festival gehouden. Foto: Daan Gerritsen

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band