Yara Beeks. Foto: PR
Yara Beeks. Foto: PR

Cultuur proeven uit de regio

Muziek

DINXPERLO - De VVNF houdt zaterdag 4 februari haar jaarlijkse culturele avond in het Kulturhus. Een gevarieerd programma met ‘voor elck wat wils’ staat op het menu.

Door Marijke Verschoor-Boele

De culturele commissie van de VVFN, bestaande uit Anne van Velden (‘ze zeggen dat ik voorzitter ben’), Esther Nederlof, Marga Schoppers, Corry Berendsen en Willy Freriks, organiseert dit voor de vijfde keer. “Voorgaande jaren was de culturele avond in april, maar dan wordt er al veel georganiseerd, dus hebben we besloten om onze culturele avond in februari te houden”, vertelt Esther. “We organiseerden in deze tijd eerder een toneelavond, maar dit jaar niet”, vult Anne aan. “We gaan nog wel iets toneel-achtigs doen in november of december van dit jaar. Iets op locatie met kerst en Scrooge, maar dat horen jullie nog.”
“We hebben ook dit jaar weer een gevarieerd programma kunnen samenstellen”, vertelt Corry. “We gaan weer cultuur proeven uit de regio. Na een centraal begin in de grote zaal gaan de mensen in vier groepen langs vier verschillende locaties in het Kulturhus voor vier voorstellingen van 20 minuten.”
“Het voordeel hiervan is dat de voorstellingen kort zijn, dus vind je iets niet leuk dan staat er na 20 minuten weer iets anders op het menu”, zegt Esther. “En...je loopt altijd langs de bar voor een biertje”, lacht Willy.
“Het bijzondere van ons concept is, dat mensen vaak iets zien of horen wat ze niet kennen en waarvan ze ook niet verwacht hadden dat ze dat mooi vinden”, merkt Marga op. “Vaak denken mensen dat ze niet houden van klassieke muziek, maar dan horen ze bij ons iets en genieten ze er toch van.”
De menukaart dit jaar varieert van een intiem optreden met gitaar door Yara Beeks, vioolspel door Tim Brackman, DanzArte met een gepassioneerd optreden tot REVOLVER met nummers uit de jaren 60. In de pauze en na afloop staat de Achterhoekse folkband Lads ’n Lassies garant voor een sfeervol folk-feest.

Yara Beeks
Na het winnen en meedoen van verschillende talentenjachten bracht Yara in 2018 op 13-jarige leeftijd haar eerste single ‘Only love’ uit. Dit was een samenwerking met de Engelse singer/songwriter Mike Toole. Vanaf die tijd heeft haar liefde voor country meer diepgang gekregen. Yara schrijft en zingt over het alledaagse leven, wat voor iedereen herkenbaar is.

Violist Tim Brackman
Tim Brackman (1993) begon met vioolspelen op zijn vijfde. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde daarna aan Accademia Musicale Santa Cecilia in Italiè. Inmiddels is Tim een veelgevraagd musicus in verschillende ensembles en soleert hij met diverse orkesten.

DanzArte
Dans is een universeel fenomeen dat mensen met elkaar verbindt. Het doel van DanzArte is om mensen plezier te laten beleven aan dansen en de passie voor dans over te dragen. Tijdens de culturele avond treedt DanzArte op met verschillende dansacts, onder leiding van Magali Tiemersma en Tom Nieuwenweg.

REVOLVER
De band Revolver neemt je mee terug naar de eind jaren zestig met alleen maar goede nummers van de Beatles. De bandnaam REVOLVER staat voor vuurwerk waarbij ze de spijkers uit het podium slaan.

Lads ´n Lassies
De Achterhoekse Folkband Lads ´n Lassies speelt Ierse en Schotse folk traditionals en moderne folk. Van rustige ballads tot uptempo folksongs. Zij zullen optreden tijdens de pauze en na afloop van het programma.
De avond is gratis toegankelijk voor leden van de VVNF. Je moet wel je ledenpas meenemen. Voor niet-leden bedraagt de toegang vijf euro en vol is vol! Er kunnen 250 man in de zaal. De zaal gaat open om 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Koningsdag
“De VVNF heeft ook nog twee mededelingen over het programma in april”, vertelt Esther. “Op Koningsdag organiseren we in de tent geen avondprogramma meer. Onze ervaring is dat het dan vaak minder druk is. We rekken het programma overdag wat meer op en willen daarna de gezelligheid in het dorp op de terrassen houden.”
“Verder zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de thema/avond in de tent. Dit jaar is het thema ´Achterhoekse Avond´. Wat dit inhoudt vertellen we nu nog niet…”

Meer informatie op de website van VVNF.


www.vvnf.nl

DanzArte. Foto: PR
Lads 'n Lassies. Foto: PR
REVOLVER. Foto: PR
Tim Brackman. Foto: Foppe Schut

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band