Koos Nederlof, Tamara Elburg en Ariën ten Haaken. Jody Elburg was afwezig. Foto: Frank Vinkenvleugel
Koos Nederlof, Tamara Elburg en Ariën ten Haaken. Jody Elburg was afwezig. Foto: Frank Vinkenvleugel

Muziek verbindt en verbroedert tijdens ‘DIOS-pop’ in Dinxperlo

Muziek

DINXPERLO - Houd allen 27 mei vrij op de kalender, want Dinxperlo Omnisport (DIOS) organiseert een mooi evenement waar zowel de vrijwilligers, sponsoren maar ook alle belangstellenden uit Dinxperlo en omstreken van harte welkom zijn. Het gaat om een muziekevenement onder de naam ‘Dios-Pop’ en het wordt niet uitgesloten dat het een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.

Door Waltraud Wensink

Koos Nederlof, Ariën ten Haaken, Tamara Elburg en Jody Elburg hebben de taak op zich genomen om in de feestcommissie van Dios voor de vrijwilligers met hun aanhang vrienden en bekenden, maar ook voor alle andere liefhebbers een mooi programma samen te stellen. Gezien de samenstelling van dit clubje kan het niet ander dan dat het een gezellige middag en avond gaat worden voor een ieder die van muziek houdt.

Het idee werd eigenlijk vrij snel geboren. Ariën: ”Tijdens het volleyballen van onze kinderen kwamen we samen aan de praat over muziek en de vraag rees of we hier niet iets mee konden in combinatie met een vrijwilligersmiddag. We hebben Koos hierover benaderd en al snel werden de eerste stappen gezet.”
Koos: ”We doen bij Dios ontzettend veel met vrijwilligers en eigenlijk werd het tijd om ze eens in het zonnetje te zetten. Ze zijn immers onmisbaar en we nemen hier gelijk de sponsoren in mee. Het is tegenwoordig financieel niet altijd gemakkelijk om een vereniging draaiende te houden en we doen er van alles aan om toch extra inkomsten te genereren.”
Tamara: ”Het idee van Dios-Pop was al snel bedacht en waarom zouden we het niet breder trekken door in de avond een breder publiek aan te spreken?”

‘Local Heroes’
We weten allemaal dat er in Dinxperlo voldoende muzikaal talent aanwezig is en daar wordt nu dankbaar gebruik van gemaakt. Ariën: ”We hebben een aantal bands benaderd om te komen spelen en daarnaast willen we ook een soort van open podium houden waarbij talenten een aantal minuten op het podium geboden wordt.”
De bands die in de avond zullen optreden zijn sowieso Revolver/The Heads on the Door en als afsluiter zal Sweet Milk acte de précence geven. Maar dat is niet alles, want er is ook nog een speciale verrassing, namelijk de ‘Local Heroes’. Lokale muziekhelden die samen iets leuks gaan neerzetten speciaal voor ‘Dios-Pop’. Dit zijn muzikanten uit diverse bands die het leuk vinden om hier aan mee te werken. Ariën: ”We gaan een keer bij elkaar zitten om te repeteren en dan gaan we ervoor. We zijn allemaal ervaren genoeg om iets leuks neer te zetten.”
Een biertje een burgertje, livemuziek, dat moet toch gezellig worden.

Open podium voor talenten
De vrijwilligersmiddag voor alle onmisbare vrijwilligers en sponsoren zal om 17.00 uur beginnen. Talenten voor het ‘open podium’ kunnen zich via een belletje of appje aanmelden. Aansluitend speelt ‘Local Heroes’ ook tijdens deze middag. Vervolgens zullen ze ‘s avonds vanaf 19.30 uur in de XXL uitvoering nogmaals goed uit pakken en ‘Dios-Pop’ openen. Tamara: ”Het zal allemaal buiten bij Sportcafé de Peppel plaatsvinden. Onze vrijwilligers nemen zelf een aantal taken op zich om de kosten te dekken en Joop Peppelman verleent hier graag zijn medewerking aan. We vragen een vrije gift bij het avondprogramma die ten goede komt aan Dios.”
Koos: ”We hopen wel dat het weer meespeelt en dat het droog blijft. We hebben echter ook onze eigen pagode tenten die we daar neer zetten en er komt een trailer die de muzikanten een podium biedt. Onze pagode tenten zijn overigens ook te huur mocht iemand ze eens nodig hebben.”

Doe mee
Tamara: ”We organiseren dit allemaal omdat we onze vrijwilligers erg belangrijk vinden en ze verdienen een leuke middag en een stukje waardering. Het gaat voornamelijk om mensen die direct of indirect met Dios verbonden zijn. Om het in de avond voor iedereen toegankelijk te maken, hopen we als Dios ook ‘niet-leden’ welkom te mogen heten. Vanaf 19.30 tot 21.00 uur is er een open podium, waar men zich voor kan schrijven. Laat horen wat je kunt en doe mee. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Ariën ten Haaken of Jody Elburg.”
Iedereen uit Dinxperlo, Breedenbroek, De Heurne en Sinderen is meer dan welkom, maar woon je elders ben je ook van harte welkom. En dit alles natuurlijk door Dios voor Dios. Je weet maar nooit of hier een jaarlijks terugkerend muziekgebeuren uit voortvloeit. Muziek verbroedert en verbindt en dat is waar Dios op inzet.
Tamara: ”Door een muzikaal evenement hopen we dus zoals we al eerder aangaven dat we als Dios meer toegankelijk worden en hopen natuurlijk dat al onze leden en niet leden de weg naar ‘Dios-Pop’ weten te vinden.”

Wil je ook ‘a moment of fame’ op het open podium neem dan contact op met Ariën ten Haaken 06-43269108 of Jody Elburg 06-38904937.
Het middagprogramma start om 17.00 uur en de inloop voor het avondprogramma 19.30 uur. Toegang: een vrije gift.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band