Maarten Peters. Foto: Rudi Huisman
Maarten Peters. Foto: Rudi Huisman RudiHuisman

Maarten Peters naar Klein Theater Dinxperlo

Muziek

DINXPERLO - Maarten Peters staat op zaterdag 29 april (aanvang 20.00 uur) op de planken van Klein Theater Dinxperlo met zijn voorstelling ‘Liedjes die warmte brengen in de kou van de stilte...’.

Maarten Peters is een begenadigd singer songwriter voor topartiesten zoals Liesbeth List, Margriet Eshuijs, Rob de Nijs, Willeke Alberti en vele anderen. Maarten treedt solo op, maar hij staat ook in grote theaters met bijvoorbeeld ‘The best of Britain’, the story of Simon and Garfunkel en the storytellers. 

Maatschappelijke doelen
Naast de muziek die hij schrijft voor anderen heeft hij ook een aantal maatschappelijke doelen geadopteerd waar hij muziek voor schrijft. Grote onderwerpen zoals het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Liedjes uit zijn liederencyclus ‘Bevroren tranen’, gezongen verhalen als kleine monumentjes. Zo klonk muziek van zijn hand bij de opening van het Nationale Holocaust namen monument. Ook is hij al jaren de muzikale ambassadeur van Alpe d’Huzes, een organisatie die zich inzet om substantiële bedragen bij elkaar te krijgen in de strijd tegen kanker.
Onderwerpen die een lied nodig hebben omdat het gesproken woord niet meer verder komt, zoals ook een prachtig lied voor ouders van ‘Stil geboren kinderen’, ‘Mensen met een beperking’ en de Marieke inloophuizen in Nijmegen. Want zo is het; ‘Waar gesproken woord niet meer verder komt kan een lied het laatste stuk naar het hart overbruggen’. Dat zult u deze avond gaan meemaken. Liedjes die je helpen om dichter bij je gevoel te komen. Te verbinden, mensen bij elkaar te brengen. Samen iets te delen op hetzelfde moment.
Bij al dat bijzondere repertoire vertelt Maarten een achtergrondverhaal. Soms persoonlijk, maar ook universeel. Herkenbaar voor velen een eyeopener voor anderen.
Maarten Peters (62) is een veelzijdig (sessie-)muzikant. Hij was twee jaar gitarist van de Frank Boeijen Groep tijdens de hoogtijdagen van de band en verkoos daarna het solopad. Sindsdien is hij liedjesschrijver van beroep, voor zichzelf en voor anderen zoals Liesbeth List, Rob de Nijs, Willeke Alberti en Margriet Eshuijs. Ook componeerde hij voor musicals zoals Pipo de Clown en Sesamstraat. Daarnaast treedt hij als zanger-gitarist op met zijn eigen liedjes of als een van de zangers van de band The Best of Britain. Ook is hij muziekdocent bij het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen, waar getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking een theateropleiding krijgen.
Kaartjes via:


www.kleintheaterdinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band