Dick Smits in Openluchttheater Engbergen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Dick Smits in Openluchttheater Engbergen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Lamp d’r op, rookmachine aan en ‘gaon!’

Muziek

VOORST- Voor de achtste keer zal het seizoen van het Openluchttheater ‘OLT Engbergen’ worden ingeluid met een van de meest speciale openluchtfestivals hier in de regio, namelijk ‘Amfipop’. Op zaterdag 13 mei zullen maar liefst vier bands in deze prachtige ambiance optreden. Daarnaast zal er ook in de tussenliggende tijd muzikaal vermaak zijn. Als het aan organisator Dick Smits ligt wordt het goed weer. “Wat dacht jij dan?!?”

Door Waltraud Wensink

Enthousiast en gepassioneerd als altijd is Dick wederom tevreden over de bands die hun medewerking willen verlenen. ”Er is voor ieder wat wils op 13 mei. We bieden een prachtig podium en werken met voornamelijk vrijwilligers op Amfipop op de kaart te zetten. De bands zelf zijn ook enthousiast. Voorheen plaatsten we nog wel een oproep voor bands, maar nu worden we ook al benaderd door de bands zelf om te mogen spelen. Ze krijgen allemaal een uur speeltijd”, aldus Dick.

‘Potdikke,
wat was het
weer mooi’


Amfipop draait al een aantal jaren, maar het hele grote publiek bleef voor alsnog steeds een beetje weg. Dat is jammer gezien de bands, de locatie en de hele opzet rondom Amfipop. Het is een niet te evenaren festival in het bos van Engbergen, waar een bijzondere sfeer hangt in het Openluchttheater.
Gelukkig wisten de echte ‘die hards’ de weg naar Amfipop de afgelopen jaren wél te vinden, maar je gunt het iedereen zo dat het theater vol komt te zitten. Dick: ”Er kan bij zo’n openluchtfestival ook van alles mis gaan, maar onze instelling is ‘lamp dr op, rookmachine aan en gaon’. Al zitten er maar tien man, de sfeer is altijd goed bij Amfipop en na afloop zeggen we altijd ‘potdikke, wat was het weer mooi!’. Je bent natuurlijk afhankelijk van een beetje gunstig weertype maar je kunt er van op aan, het wordt mooi weer bij ons op 13 mei in het Openluchttheater.”
Er hangt als bescherming tegen de zon of eventuele buitjes een grote parachute, waardoor je wel droog kunt zitten mocht het onverhoopt anders zijn. Je kunt er terecht voor een hapje van het Sinderens Weidekalf en een drankje en als je de entree bekijkt zie je dat je slechts één euro per band/ act kwijt bent, dus het kost je de kop niet.

Bands
We stellen kort de vijf bands voor in willekeurige volgorde. Brock, een samenvoeging van Blues en Rock. Een genre waar veel bands actief in zijn, voor elke muziekliefhebber zitten er mooie songs tussen. Dat is ook waar Brock naar streeft, een breed aanbod van goede songs, zowel eigen werk als bekende en minder bekende nummers. Ze voegen er zelf nog aan toe dat het gaat om eerlijke, enthousiaste en emotionele muziek.
Sonic Whip is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band. De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. “You’re getting hit with the Sonic Whip, waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.
Miss Tuesday is een swingende blues-rock-pop coverband uit het oosten des lands, bestaande uit enthousiaste muzikanten die samen de passie voor muziek delen en waar plezier voor de muziek voorop staat. Miss Tuesday speelt swingende nummers van onder andere rocklegendes Melissa Etheridge, Tina Turner en Anouk, ook passeren Amy Winehouse, Elvis Presley en Liquido de revue om het muzikale feest compleet te maken.
Deliverence, een classic rockband die garant staat voor een strak en authentiek optreden, waarbij het sentiment der herkenning hoogtij zal vieren. Een tijdje uit de picture geweest maar niet uit het hart van de fans van Deliverence.
Timo van de Sande: van rustig tot uptempo, van rock en verhalende nummers tot cheesy liefdesliedjes, zo zou je het repertoire van singer songwriter Timo van de Sande kunnen noemen. Timo zal in de pauzes het publiek vermaken met zijn mooie songs.
Tickets voor Amfipop zijn verkrijgbaar voor 5 euro via de website van OLT Engbergen, maar ook aan de kassa op 13 mei. Het Openluchttheater is te vinden aan de Bosweg 5 in Voorst. Meer informatie over de bands ook te vinden op de website.


www.amfipop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band