Vlnr: Ariën ten Haaken, Joop Peppelman, Koos Nederlof, Jody Elburg. Foto: Frank Vinkenvleugel
Vlnr: Ariën ten Haaken, Joop Peppelman, Koos Nederlof, Jody Elburg. Foto: Frank Vinkenvleugel

Voorbereidingen Peppelpop in volle gang

Muziek

DINXPERLO - Op 18 mei kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen bij een muziekfestival onder de naam ‘Peppelpop’. Niet alleen omdat het zo leuk klinkt, maar ook omdat er leuke bands spelen is Peppelpop een aanrader. Advies van de organisatie is dan ook om 18 mei in je agenda te noteren.

De voorbereidingen voor Peppelpop zijn in volle gang. Organisatoren Ariën ten Haaken, Koos Nederlof, Jody Elburg en natuurlijk Joop Peppelman (waarvan de naam linkt naar Peppelpop) hebben er zin in en hopen op een goede opkomst.

Bij slecht weer binnen
Koos: ”Vorig jaar hebben we dit festival ook georganiseerd, maar toen onder de naam DIOS-Pop, wat toch enige verwarring schiep onder de bevolking. Het was namelijk niet alleen voor de leden van Dios, bedoeld maar voor iedereen. Zo kwamen we op het idee om er toch een andere naam aan te geven en kwamen uit op Peppelpop.”
Dit ‘bekt zo lekker weg’ en als iets goed klinkt wekt het ook interesse. Jody: ”Vorig jaar waren er tussen de 250 en 300 bezoekers en we hopen daar dit jaar natuurlijk ook op, maar meer is natuurlijk ook mooi. We hadden toen geluk met het weer en dat is in Nederland altijd een dingetje.”
Koos: ”Deze keer moet het weer geen belemmering zijn om toch een mooi festival op poten te zetten want we kunnen als het regent vooraf regelen dat we Peppelpop binnen doen, die mogelijkheid hebben we hier bij de sporthal.”

Festival
Koos: ”De opbrengst van Peppelpop komt ten goede aan DIOS. Overdag zijn er wel activiteiten voor de leden, maar in de avond is het alleen muziek en gezelligheid. Met de opbrengst hopen we DIOS te steunen, zodat bijvoorbeeld de contributie laag kan worden gehouden. Er zijn wel meerdere acties waar we ons mee bezig houden, maar met Peppelpop bereiken we vast een groot aantal mensen.”
Ariën: “We hebben een mooie trailer weten te regelen van Mainfreight, die dienst zal doen als podium voor de bands. De poorten gaan open om 18.00 uur en de muziek begint om 19.00 uur, dus zorg dat je er ook voor de eerste band bij bent.”
Jody vult aan: ”Dat is zowel voor de bands als voor het publiek fijn. Je komt immers naar een festival voor het geheel en om alle bands te zien en niet alleen voor één act. Daarnaast is het voor de bands altijd fijn spelen als er al publiek is.”
Joop: ”We gaan er in eerste instantie voor dat we het goed weer wordt en dan zal het festival plaatsvinden op de parkeerplaats voor Sportcafé de Peppel in de buitenlucht.”

Bands
De bands die voor nu bekend zijn (in willekeurige volgorde) zijn de ‘Barking Hounds’, Retrophonic, Local Heros en de speciale verassing ‘We’ve Got The Gun’. Ariën: ”We bieden een breed scala en diversiteit aan muziek dus voor iedereen zit er wel iets moois tussen.”
Joop: ”Het is de bedoeling dat Peppelpop een jaarlijks terugkerend evenement wordt.”
Hoe mooi is het dat Dinxperlo dan opnieuw een festival rijker is en de mensen door middel van muziek verbindt. Het wordt professioneel aangepakt door de organisatie en het is aan de bands en het publiek om er een mooi festival van te maken.
Peppelpop vindt plaats bij Sportcafé de Peppel, Europastraat 2 in Dinxperlo. Aanvang 19.00 uur (poort open 18.00 uur).Toegang 7,50 euro, inclusief een comsumptie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant