Mbo-studenten Watermanagement meten de waterkwaliteit. Foto: PR
Mbo-studenten Watermanagement meten de waterkwaliteit. Foto: PR

Yuverta mbo Velp is de opleider voor unieke buitenberoepen

Onderwijs

Extra open avond op donderdag 21 april

VELP - Vanwege de grote groep examenkandidaten die momenteel door corona nog geen studie gekozen hebben, organiseert Yuverta mbo Velp op donderdag 21 april van 18.30 tot 20.30 uur een extra open avond. “We willen studiekiezers die zich minder goed hebben kunnen oriënteren de kans bieden om de juiste keuze te maken,” vertelt Maurice Koster, senior opleidingsmanager bij Yuverta mbo Velp. “Op deze open avond kunnen bezoekers kennismaken met de school, de opleidingen en het landgoed waarop we gevestigd zijn.” 

Buitenberoepen
Voor aankomende studenten die graag buiten zijn en zich willen vastbijten in onderwerpen zoals natuur, buitensport, klimaat, waterbeheer en dier heeft Yuverta mbo Velp een uniek opleidingsaanbod. Maar niet alleen het aanbod is uniek, de school bevindt zich ook nog eens op een bijzondere locatie: “Het groen in en om het gebouw en het uitzicht over Landgoed Larenstein maakt Yuverta mbo Velp een fijne plek om te studeren”, aldus Koster.  

Activiteiten open avond
Op de open avond zijn er verschillende activiteiten, waarbij de rondwandeling over het landgoed door bezoekers meestal als hét hoogtepunt wordt ervaren. Daarnaast presenteren studenten in de aula projecten die zij hebben uitgevoerd en staan docenten in de projectlokalen klaar om meer informatie te geven over de opleidingen.

Excursies, werkweken en praktijklessen
Yuverta mbo Velp is een kleine mbo-school met veel persoonlijke aandacht voor de student. De school werkt veel samen met het bedrijfsleven, zodat studenten tijdens hun opleiding al veel in contact komen met het werkveld. Ze leren dan ook veel in de praktijk tijdens excursies, (internationale) werkweken en praktijklessen.

Aanbod deeltijdopleidingen
Naast de BOL-opleidingen, waarbij een mbo-student 5 dagen in de week naar school gaat, biedt Yuverta mbo Velp ook meerdere opleidingen in de BBL-variant aan, waarbij een student 1 dag per week naar school komt. Dit is met name geschikt voor mensen die zich willen laten omscholen, bijvoorbeeld richting Bos- en natuurbeheer, Boomverzorging, Watermanagement, Schaapherder of Bodem en milieu.

Bezoekers kunnen zich vooraf registreren via Yuverta.nl/kennismaken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band