De bekendmaking van de naam. Foto: Frank Vinkenvleugel

De bekendmaking van de naam. Foto: Frank Vinkenvleugel

Opening schoolbieb ‘De Leesboom‘ IKC De Bosmark

Onderwijs

DINXPERLO - Vrijdag 12 april was een feestelijke dag voor IKC De Bosmark. Op deze dag werd namelijk de Schoolbieb ‘De Leesboom’ geopend, die in samenwerking met De Achterhoekse Poort tot stand is gekomen. Met behulp van een heel aantal vrijwilligers en leerkrachten is een ruimte omgetoverd tot een heuse bieb met daarin een prachtig aanbod van diverse genres en leesniveaus.

Door Daniëlle Jolink

Terwijl het leerplein van de bovenbouw van IKC de Bosmark voor de opening van de schoolbieb ‘De Leesboom’ volstroomt met alle kinderen, prijkt er een groot gouden, glimmend lint voor de trapopgang naar de bovenverdieping. Directrice Chantal ten Dam vertelt voorafgaand aan de opening dat er de afgelopen tijd heel hard gewerkt is door ouders, leerkrachten en leerkrachtondersteuners om de schoolbibliotheek in te richten.
De schoolbieb is gevuld met boeken die het IKC al had én boeken die uitgeleend zijn aan het IKC door bibliotheek de Achterhoekse Poort. Wanneer Chantal klaar is met haar korte toespraak leest Ibe Tadema, voorleeskampioen van De Bosmark én de Gemeente Aalten, een gedicht voor. Dit doet hij zo goed, dat hij alle aanwezigen muisstil weet te krijgen.
Na het gedicht neemt Joyce Hothausen, de directrice van de Achterhoekse Poort ook nog even het woord waarin ze vertelt dat dit de eerste schoolbieb is die ze opent en dat ze hier erg trots op is. Tevens vertelt ze erg blij te zijn met de samenwerking.

Naam
Bij een schoolbieb hoort natuurlijk ook een naam, daarom is er voor de kinderen van IKC De Bosmark een prijsvraag bedacht waarin gevraagd werd een naam te verzinnen voor de schoolbieb. De winnende naam is bedacht door Lucas Hoenderboom van de vuurvliegjes groep. Een groepje kleuters mogen samen de naam onthullen. Opgesteld in een rechte lijn, met de rug naar het publiek toe, draaien ze zich één voor één om. In hun handen hebben zij een letter vast en deze letters vormen samen de naam ‘De Leesboom’.
Deze onthulling van de naam wordt met een groot applaus in ontvangst genomen en Lucas wordt beloond met een boekenbon waarmee hij een mooi boek voor zichzelf kan uitzoeken. Met het doorknippen van het grote gouden lint, door Ibe, is de schoolbieb dan echt officieel geopend en mogen de groepen om de beurt de bieb bezoeken en bekijken.

Vrijwilligers
Chantal vertelt dat het een hele klus is geweest om de schoolbieb in te richten en dat deze niet tot stand was gekomen zonder het team vrijwilligers, dat in totaal uit dertien ouders bestaat, die met elkaar de bieb hebben ingericht en samen de bieb zullen runnen. “We zijn heel erg blij met de collectie boeken die we van de Achterhoekse Poort mogen lenen”, aldus Chantal. “Wij hebben een selecte collectie maar als kinderen meer willen lezen van een serie of schrijver, dan kunnen ze hiervoor terecht bij de bibliotheek in Dinxperlo. We zijn heel erg blij met deze samenwerking en hopen op deze manier het leesplezier en motivatie bij de kinderen te vergroten”.
De bieb is gesetteld op het middenbouwplein waar iedere schoolmiddag tussen één en twee een aantal vrijwilligers aanwezig zijn en de kinderen terecht kunnen om een boek te lenen, te ruilen of in te leveren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant