Kinderen IKC De Bosmark bezig met maken van selfies. Foto: PR
Kinderen IKC De Bosmark bezig met maken van selfies. Foto: PR

Selfies geïnspireerd door Frida Kahlo

Onderwijs

DINXPERLO - Op maandag 20 juni openen wethouder Joop Wikkerink en kinderburgemeester Jurre Tadema een expositie over Frida Kahlo in de Bibliotheek Dinxperlo. In deze expositie zijn tweehonderdvijftig portretten te zien, die geschilderd zijn door leerlingen van IKC de Bosmark.

De leerlingen uit groep 4 tot en met 8 van IKC de Bosmark hebben zich verdiept in het leven van Frida Kahlo, een van de bekendste kunstenaars ter wereld. Ze was een opvallende verschijning met haar doorlopende wenkbrauwen, felgekleurde kleding en bloemenkrans op haar hoofd. Hoewel ze al zeventig jaar geleden is overleden, wordt ze steeds beroemder. Kort geleden was er nog een prachtige expositie over Frida in Assen. 

Selfies
Frida kreeg op haar achttiende een ernstig auto-ongeluk waardoor ze maanden op bed moest liggen. Haar ouders stimuleerden haar om te gaan schilderen en zo ontdekte Frida dat schilderen haar passie is. Omdat ze zichzelf alleen maar kon zien in de spiegel boven haar bed, maakte ze vijfenvijftig selfies. Ze was een echte Selfie Queen!

De kinderen van IKC de Bosmark hebben ook allemaal een selfie gemaakt. Stap voor stap leerden ze een portret á la Frida te schilderen. ‘Wat Frida ons meegegeven heeft is, dat wanneer je zegt ‘Ik kan het niet’, je jezelf beperkt. Haar motto is ‘Viva la Vida’, leef je leven: zoek je passie en laat je niet tegenhouden”, aldus leerkracht Marina Breukelman. De selfies van de leerlingen worden geëxposeerd in de Bibliotheek Dinxperlo.

Expositie
Op maandag 20 juni openen wethouder Joop Wikkerink en kinderburgemeester Jurre Tadema om 14.15 uur deze expositie. Alle tweehonderdenvijftig portretten zijn daarna tot en met 6 juli te bewonderen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Dinxperlo. Kijk voor meer informatie op www.achterhoeksepoort.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band