Foto: PR
Foto: PR

Snel en stabiel internet voor bedrijven wenselijker dan ooit

Partnerbijdrage

Internet is natuurlijk al lang niet meer weg te denken uit ons leven, maar sinds de COVID-19 pandemie is het wenselijker geworden dan ooit. Gelukkig hebben er de laatste jaren flink wat ontwikkelingen plaatsgevonden die snel en stabiel internet toegankelijker maakten. Waar let je als bedrijf op bij het afsluiten van een internet abonnement?

Zakelijk of particulier internet
Als bedrijf kun je ervoor kiezen om zakelijk of particulier internet af te sluiten Wie de prijzen voor zakelijk internet vergelijkt die merkt dat die relatief gezien wat hoger liggen dan de prijzen van particulier internet. Daar krijg je dan wel een aantal voordelen voor terug. Zo is zakelijk internet stabieler, de uptime ligt gemiddeld gezien op 99,9% ten opzichte van 98%. Vaak is de klantenservice van de provider 24/7 bereikbaar. Je maakt gebruik van additionele diensten, zoals internetbeveiliging, een vast IP-adres en VoIP-telefonie.

Boekhoudkundig aspect
Veel bedrijven zullen dan ook standaard kiezen voor zakelijk internet, maar als het gaat om bedrijven die hun onderneming aan huis hebben zitten, dan is daar ook de keuze voor particulier internet. Dit is te combineren met tv, wat de deals financieel gezien aantrekkelijker maakt. Enerzijds liggen de prijzen namelijk lager, anderzijds krijg je combi-korting. Het nadeel is dat je alleen het internet dat zakelijk gebruikt wordt (btw) af mag trekken bij de Belasting. En zie maar eens uit te zoeken welk deel zakelijk is. Omdat dit ingewikkeld kan zijn en ook gedoe kan opleveren, prefereren veel bedrijven specifiek een zakelijk abonnement.

Stabiele glasvezelverbinding
Wie van het meest snelle internet gebruik wil maken die kiest voor glasvezel. Hierbij zijn de download- en uploadsnelheid altijd gelijk en maak je gebruik van een super stabiele verbinding. Check zelf welke glasvezel aanbieders dit aanbieden op jouw adres en of het überhaupt al beschikbaar is. Ondertussen is dit netwerk al op veel plekken in Nederland beschikbaar, maar nog niet overal. Indien mogelijk sluit je bijvoorbeeld een abonnement af via T-Mobile, Caiway, Budget Alles-in-1, Online.nl en KPN. In het eerste half jaar sleep je vaak een welkomstkorting in de wacht, die oploopt tot zo’n €20 per maand.

Sneller internet in buitengebieden
Snel internet in de buitengebieden, waaronder platteland en industrieterreinen, was jarenlang geen vanzelfsprekendheid. Nu het eenmaal breder beschikbaar is zijn veel bedrijven erover te spreken. In de zorg wordt het bijvoorbeeld ingezet voor online scholing. Campings, vakantieparken en restaurants maken het online boekingsproces toegankelijk. Ook voor bedrijven die (door COVID-19 als noodzaak) een webshop hebben opgezet, hebben baat bij razendsnel internet. Tijd is immers geld.

Webshop en fysieke winkel
Het aantal webshops in Nederland is de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen. En daar zijn shoppers ook wel blij mee, want zij winkelen steeds vaker vanuit hun luie stoel. Maar waar er voor veel bedrijven eerst een soort noodzaak was om een webwinkel of website op te zetten als die er nog niet was (i.v.m. COVID-19), merken veel ondernemers dat het ook goed is voor de cijfers. Wie immers beter vindbaar is op internet heeft ook meer kans op klanten. Combineer dit met een fysieke winkel en dan kun je vanaf twee kanten klanten binnen harken.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Providercheck. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant