Tobias Holtman en Hanny Noorman. Foto: Jos Wessels

Tobias Holtman en Hanny Noorman. Foto: Jos Wessels

Holtman en Noorman gaan voor de provincie

Politiek

AALTEN - Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap. Er doet een aantal kandidaten mee uit Aalten en Dinxperlo. Vandaag richten wij ons op de kandidaten namens de Christen Unie: Tobias Holtman en Hanny Noorman.

Door Jos Wessels

Hanny, 65 jaar, heeft lang gewerkt als maatschappelijk werker in de Rekkense Inrichtingen. Nu is zij al enkele jaren locatieleider van het Leger des Heils in Winterswijk. Zij is in Aalten actief in de Euregio Christengemeente en binnen de Christen Unie. Zo was zij een aantal jaren gemeenteraadslid.
Tobias Holtman is 34 jaar, getrouwd met Helga en vader van twee kleine kinderen. Hij werkt als bestuurssecretaris voor de stichting Timon die zich bezig houdt met jeugdzorg. Sinds 2019 is hij gemeenteraadslid voor de Christen Unie.

Op welke plek van de kandidatenlijst staan jullie?
Tobias staat op plaats 11 en Hanny op plaats 26.

Waarom ben je politiek actief?
Hanny: “Je moet staan voor wat je gelooft: sociaal en vechterig.”
Tobias: “Je toekomst mag niet bepaald worden door waar je wieg stond. Ieder kind verdient kansen, daar wil ik aan werken.”

Waarom moeten mensen gaan stemmen voor de provincie?
“De provincie gaat over veel zaken die ons ontzettend raken. We noemen maar: water, bodem, stikstof, toekomst van de boeren, openbaar vervoer. Komt bij: kandidaten uit de Achterhoek laten het geluid van deze regio horen. Tenslotte: Provinciale Staten kiezen de Eerste Kamer en bepalen zo mede het regeringsbeleid.”

Als je één ding mocht bepalen, wat gebeurde er dan?
Tobias: “Op korte termijn duidelijkheid voor de agrarische sector! Perspectief voor de boeren.”
Hanny: “Openbaar vervoer overeind houden voor al die mensen zonder auto.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band