Alle initiatiefnemers bij elkaar. Wethouder Wikkerink overhandigt het cadeau aan Elly Scheffer - Klaassen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Alle initiatiefnemers bij elkaar. Wethouder Wikkerink overhandigt het cadeau aan Elly Scheffer - Klaassen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Gezamenlijke kerken Dinxperlo en Suderwick bakken oliebollen

Religie

DINXPERLO/SUDERWICK – Alle kerken uit Dinxperlo en Süderwick slaan dit jaar de handen ineen en gaan een bijzondere oliebollenactie houden. “Het thema van de actie is ‘Verbinden’. Dat hadden we al een tijdje geleden bedacht, maar het krijgt - door de verkiezingsuitslag – wel een extra lading”, aldus woordvoerder Wijnand Rigter tijdens een persbijeenkomst in het kerkelijk centrum in Dinxperlo.

Door Walter Hobelman

Van alle deelnemende kerken is een vertegenwoordiger aanwezig bij de bijeenkomst en ook wethouder Joop Wikkerink schuift namens de gemeente Aalten even aan. Onder de naam ‘Open Kerk’ hebben de Protestantse gemeente Dinxperlo (PKN), Rooms katholieke kerk (Maria Laetitia parochie), Christen gemeente, Vrije-Baptisten, Christen Gemeente De Bosmark uit Dinxperlo en de Evangelische kerk en Rooms katholieke kerk uit Suderwick elkaar gevonden. Ook jongerenorganisatie Figulus is bij de actie betrokken.
“Vrijdag 29 december wordt er een groot aantal oliebollen gebakken voor alle ouderen (85 jaar en ouder) uit Dinxperlo en Suderwick. Die krijgen die dag netjes de oliebollen thuisbezorgd door de jongeren van Figulus”, aldus Rigter. “Op de markt zijn de oliebollen die dag te koop voor iedereen. De opbrengst is voor twee goede doelen: de Voedselbank en het jongerencentrum van Figulus, zij willen graag een voetbalcomputerspel. De jongeren helpen bij het bezorgen en het bakken. Mochten niet alle oliebollen verkocht worden dan gaat het restant naar de woonzorgcentra in de buurt.”
Via Caritas, het Meedoenpact en de Voedselbank worden in Dinxperlo 150 gezinnen bezocht en in Suderwick dertig. “Mensen die een hart onder de riem wel verdiend hebben in de dagen tussen kerst en oud en nieuw”, meent Rigter.
De aanwezigen tijdens de bijeenkomst zijn het met elkaar eens dat deze actie bijzonder is voor Dinxperlo. “Nog nooit is er op deze schaal, met alle kerken, samengewerkt en dat stemt ons dankbaar en het smaakt naar meer”, vindt Rigter.

Nog nooit is er
op deze schaal,
met alle kerken
samengewerkt en
dat stemt
ons dankbaar


Wethouder Joop Wikkerink vertelt de aanwezigen dat hij namens het college van B&W aanwezig is om de waardering voor deze actie uit te spreken. “Het is een mooi thema, ‘Verbinding’ en sluit goed aan bij wat er in de samenleving gebeurt. Het kan en mag niet gebeuren dat we als inwoners met de rug naar elkaar toe gaan staan, zeker niet na de uitslag van de verkiezing van deze week.” Wikkerink vindt het ook positief dat de verschillende kerken “over de eigen muren heen kijken en de verbinding zoeken in deze tijd.” Namens het college overhandigt hij een bijdrage voor het goede doel. “Iemand moet beginnen, dachten wij in het college”, aldus Wikkerink, “dus bij deze.”
Vrijdag 29 december is de kerk op de markt geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. “Iedereen kan daar binnenlopen voor een gratis kopje koffie of thee, de bij de kraam gekochte oliebollen nuttigen en met anderen in gesprek gaan.” Gedurende de dag zijn er verschillende korte muzikale momenten in de kerk. Jong en oud is welkom en voor iedereen is aandacht. “We hopen dat ook in het aanbod van de muzikale bijdrage voor jong en oud iets passends te horen is Een vrije gift voor het goede doel is uiteraard welkom.” De oliebollenactie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Martijn Doornink van Naoberz, die een bakwagen beschikbaar stelt en Wouter Takke die zorgt voor een kraam.
Op zondag 31 december is er in diezelfde kerk een ontmoetingsbijeenkomst om met elkaar het jaar af te sluiten. “Die dag is de kerk open van 14.00 uur tot 17.00 uur en om 16.00 uur is er een gezamenlijk moment van bezinning.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band