Rocco Ostermann. Foto: PR

Rocco Ostermann. Foto: PR

PR

Rocco Ostermann brengt ode aan Dinxperlo met gedicht

Wonen

DINXPERLO - Als eerbetoon aan zijn geboorteplaats heeft kunstenaar Rocco Ostermann een gedicht geschreven over Dinxperlo. Het gedicht wordt gegraveerd in de natuurstenen band die op het Prins Clausplein wordt geplaatst.

Rocco Ostermann (1966) is zanger, gitarist, componist, auteur en verhalenverteller. Hij woont en werkt tegenwoordig vanuit Arnhem, maar is geboren en getogen in Dinxperlo. In verband met de herinrichting van het centrum van Dinxperlo is hem gevraagd een gedicht over Dinxperlo te schrijven. Het gedicht met de titel ‘Hier bevindt u zich’ refereert aan het verleden en de toekomst van Dinxperlo/Dinxperwick.

Hier bevindt u zich

In ’t mooie kleine Dinxperlo, zo rustiek

‘t Lijkt op duizend dorpen, maar is uniek

Parel van de Achterhoek, eigenwijs en rein

Langs de middeleeuwse Heelweg, onze oude levenslijn

Waar wonden wonderen werden, de tijd verzacht

Wonderbaarlijk, hoe ‘t heden met ‘t verleden lacht

Met grenzeloze blik de grenzen verlegd

De rode draad die ons in harmonie hecht

Daar bevindt u zich, in Dinxperlo

Waar op de vrijdagmarkt, gesproken wordt in ‘t

Nederlands, Duits en ‘t Dinxpers plat

Over oergrond, via kronkelend smokkelpad

Zal ik altijd terugkomen naar mijn bakermat

Daar waar ’t oude, ‘t nieuwe begroet

Waar ‘alles andèrs’ is, en alles goed

Rocco Ostermann hoopt met dit gedicht een mooi en blijvend geschenk aan te bieden aan de inwoners van Dinxperlo. “Ik vond het een hele grote eer en ook wel een spannende uitdaging om iets te maken waarvan ik hoopte dat het velen zou aanspreken. Dat het herkenbaar zou zijn. Ik kreeg wel nog de vraag of ik wist dat Dinxperlo in 1978 tot parel van Gelderland is uitgeroepen, en dat wist ik natuurlijk, maar ik dacht dat de Dinxperloër zich meer Achterhoeker voelt dan Gelderlander. Ik kan het mis hebben, maar ik koos daarom voor Achterhoek”, zegt Ostermann.
Het gedicht wordt gegraveerd in een natuurstenen band die over het Prins Clausplein richting de Hogestraat loopt. Met Pasen 2025 is het plein gereed en zal ook het gedicht te zien zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant