Dinxpers Foto Huuksken, groepsfoto café Wolken. Foto: collectie Ben Maandag

Dinxpers Foto Huuksken, groepsfoto café Wolken. Foto: collectie Ben Maandag

Dinxpers Foto Huuksken

Algemeen

DINXPERLO - Deze keer in de rubriek Dinxpers Foto Huuksken reacties op een groepsfoto die naast cafe Wolken aan de Hogestraat is gemaakt. 

Deze foto is volgens Jan Wolken (de laatste beheerder van de zaak Wolken) een feestelijke foto van zijn opa en oma Johan Wolken en Ciska Wolken Hallen. Tijdens een huwelijksfeest zitten zij op de voorgrond. De vader van Jan, Johan Wolken, staat op de achterste rij naast het raam. De foto is gemaakt rond 1930. Verder zijn er nog geen namen bekend, maar misschien zijn de overige personen op de foto verdere familieleden of buren?

Op 22 mei 1911 werd in cafe Wolken de oprichtingsvergadering gehouden van de Vereniging tot Verbetering Der Volkshuisvesting in de gemeente Dinxperlo. De Hanzebank heeft in 1918 een kantoor gevestigd in het pand van Wolken. De naam van de slijterij was niet “de Grauwe Hengst’, maar was de naam van een alcoholische drank! 

Johan Wolken, de opa van Jan, was betrokken bij de eerste steenlegging van het postkantoor op 26 maart 1918. De eerst steen werd gelegd door burgemeester J.C.A.M. van Kluyve, de wethouders G.J. Sondern en G.H. Westerveld en de raadsleden F.A. Jagerink, J.H. Wolken, F. te Beest, H.W. Boland en J.W. Grooters.  

In het voormalige postkantoor is nu de makelaardij Lensink/Gussinklo gevestigd.  

Mensen die iets weten over de personen die op de foto staan kunnen contact opnemen met Ben Maandag, Burgemeester Schepersstraat 1, Dinxperlo, tel. 0315-653449, e-mail b.w.maandag@gmail.com Ben is altijd op zoek naar nostalgisch beeldmateriaal voor de rubriek Dinxpers Foto Huuksken. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant