Afbeelding

Help! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen

Maatschappij

EIBERGEN - Op woensdag 15 juni organiseert het Preventie Platform Jeugd een bijeenkomst over social media en gamen. De bijeenkomst is voor ouders en/of opvoeders van kinderen tussen twaalf en achttien jaar.

Zonder het zich bewust te zijn kunnen kinderen en jongeren zich verliezen in de digitale wereld; gamen, YouTube filmpjes kijken, Instagram, Fortnite… Wat maakt dat het zo verslavend is? En waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Wanneer gaat digitaal gedrag over in verslaving en hoe kunnen ouders dat herkennen? En vervolgens, hoe gaan zij daar dan mee om? 

Op woensdagavond 15 juni van 19.30 tot 21.30 uur gaat ervaringsdeskundige en psycholoog Laurens Veltman op deze en andere vragen van ouders en opvoeders in. Vanuit zijn eigen ervaringen en de theorie laat Laurens zien hoe het komt dat jongeren zichzelf zo gemakkelijk verliezen in de digitale wereld. En waarom het als ouder/opvoeder soms lastig is ze te bereiken. De bijeenkomst vindt plaats bij De Huve, Grote Straat 52 in Eibergen. Inloop vanaf 19.15 uur. 

Gratis deelnemen
Ondersteuning van het Preventie Platform, in de vorm van onder meer trainingen en bijeenkomsten, is gratis beschikbaar voor inwoners van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Aanmelden is mogelijk tot 8 juni via de website van het Preventie Platform Jeugd: www.preventieplatformjeugd.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band