Vier vrouwen helpen alleenstaande moeder in de tuin. Foto: PR
Vier vrouwen helpen alleenstaande moeder in de tuin. Foto: PR

Vrouwen kerk helpen alleenstaande moeder

Maatschappij

DINXPERLO/AALTEN - Vier vrouwen die elkaar kennen van de christelijk gereformeerde kerk hebben in juni een alleenstaande moeder geholpen bij het opknappen van haar voor- en achtertuin. “Het project was passend gekozen bij onze groep. We vonden het erg leuk om de klus te doen. De sfeer was goed, de samenwerking met Present was prettig en ook de samenwerking met de moeder was prima. Het raakte ons dat een buurman spontaan zijn hulp aanbood”, liet de groep na afloop weten.

De vrouwen waren enthousiast gemaakt door een groep van de diaconie van hun kerk. Deze groep deed eerder dit jaar een project van Present. De vrouwen startten zaterdagmorgen stipt om negen uur. Samen met de moeder ruimden ze met veel enthousiasme de achtertuin op, verwijderden onkruid in zowel de voor- en achtertuin en richtten het geheel opnieuw in. 

Extra handen
Een buurman zag de vrouwen aan het werk en hielp hen spontaan mee. Hij maaide onder andere het gras in de achtertuin. De man van een van de vrijwilligers kwam tussendoor om de spullen en het sloopafval uit de achtertuin af te voeren met een aanhangwagen. Aan het begin van de middag was de tuin helemaal opgeknapt. De kinderen kunnen nu weer lekker spelen in de achtertuin. Doordat nu alles weer overzichtelijk is, kan de moeder het nu weer goed zelf bijhouden.

Meedoen?
Present: “Wil je ook samen met kerkgenoten, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot te helpen en zo ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met de José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo, en vraag naar de mogelijkheden.” E-mail: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of tel. 06-21838708.


presentaalten-dinxperlo.nl

Sloopafval wordt afgevoerd. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band