De band Broadway. Foto: PR
De band Broadway. Foto: PR

Grensoverschrijdend feest: Broadway treedt op bij Suderwick’s Schuttersfeest

Muziek

SUDERWICK - Van 16 tot en met 19 juni staat Suderwick in het teken van het schuttersfeest van Bürgerschützenverein Suderwick 1919 e.V. Er wordt dan een paar dagen achtereen traditioneel schuttersfeest gevierd compleet met koningspaar, een feesttent en een hoop gezelligheid. Op 17 juni zal de allround band ‘Broadway’ optreden en hierbij worden alle Dinxperwickers uitgenodigd om er samen een mooi feest van te maken.

Door Waltraud Wensink

Zo vlak aan de grens is het alles behalve vreemd dat de schuttersverenigingen elkaar uitnodigen. Falk Lappe (’Geschäfstführer’, oftewel voorzitter van Bürgerschützverein Suderwick: ”Ik weet niet beter dan dat dit al van oudsher traditie is en dat houden we in ere. De ene keer gaan we naar Dinxperlo en de andere keer vergezellen ze ons in Suderwick. Vooral ook om het hele Dinxperwick gebeuren kracht bij te zetten, is het mooi dat we dit zo aan de grens samen kunnen doen. Nu zien we doorgaans toch wel veelal Duitse gasten bij het Schuttersfeest op onze schuttersterrein bij het Kerkpatt in Suderwick, maar we zouden graag zien dat we ook wat meer Dinxperloërs kunnen motiveren om mee te feesten. We hebben op 17 juni een superband uitgenodigd, die we eigenlijk niet alleen voor onszelf willen houden. Vandaar onze uitnodiging aan iedereen die zin heeft om naar ons feest terrein te komen en er een mooie avond van te maken.”

Top van Nederlandse coverbands
Broadway is een Nederlandse band die flink aan de weg timmert en de naam staat voor glamour, klasse, entertainment en sfeer, hetgeen ze ook weergeven tijdens hun optreden. Muzikaal van hoog niveau, ervaren bandleden, veel enthousiasme, een repertoire met veel guilty pleasures en een feest van herkenning. Deze band hoort tot de top van de Nederlandse coverbands en dat zal een ieder die komt ook ervaren.

‘Entree betalen is niet nodig zolang je bijdraagt aan de feeststemming’


Tijdens het schuttersfeest aan de ‘gunne kante’ zal je geen last hebben van een taalbarrière, want met handen en voeten en ‘plat praoten’ kom je een heel eind. Falk: ”Voor gezelligheid, muziek en een fijne sfeer heb je in Dinxperwick weinig nodig. Het feest is laagdrempelig en Bürgerschützenverein Suderwick heet iedereen van harte welkom. Entree betalen is niet nodig zolang je maar een flinke dosis goede zin meebrengt en een bijdrage brengt aan de feeststemming. Als de tent vol is wordt de sfeer vanzelf beter, is onze ervaring. Het wordt gemoedelijk, gezellig en je ontmoet vrienden en bekenden die je misschien al een tijdje niet hebt gezien.”
De aanvang op 17 juni is 19.00 uur, waar wordt begonnen met de warming up van DJ Scheer en vervolgens zal Broadway  om 21.00 uur beginnen.


www.schuetzenverein-suderwick.de

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band