Retrophonic staat op Peppelpop. Foto: PR
Retrophonic staat op Peppelpop. Foto: PR

Muziek verbindt bij Peppelpop

Muziek

DINXPERLO- Op 18 mei is het tijd voor ‘Peppelpop’. Niet alleen omdat het zo leuk klinkt maar ook omdat er leuke bands spelen is Peppelpop een aanrader. Peppelpop vindt plaats bij Sportcafé de Peppel, Europastraat 2 in Dinxperlo. Aanvang 19.00 uur tot 01.00 uur(poort open 18:00 uur).Toegang 7,50 euro (dat is inclusief 1 consumptie). Bij slecht weer is het binnen in de sporthal.

Door Waltraud Wensink

Organisatoren Ariën ten Haaken, Koos Nederlof, Jody Elburg en natuurlijk Joop Peppelman (waarvan de naam linkt naar Peppelpop) hebben er zin in en hopen op een goede opkomst. Muziek verbindt en dat bleek vorig jaar weer toen Peppelpop voor het eerst werd georganiseerd. Toen was het nog onder de naam DIOSPOP, maar dat is nu aangepast om verwarring te voorkomen. Peppelpop is voor iedereen (dus niet alleen voor leden van DIOS) die van een goed stuk muziek houdt en onder het genot van een drankje met goede bekenden live muziek weet te waarderen. De opbrengt van Peppelpop komt wel ten goede aan DIOS.

De bands
De bands die op Peppelpop zullen spelen zijn de volgende: ‘The ‘Barking Hounds’ (Tina, Olaf, Gernot, Hänsken, Akke en Hans Bernd). Deze Duits-Nederlandse Blues formatie staat bekend om hun passie voor de Bluesmuziek. Diverse Bluesstijlen passeren de revue zoals Chicago Blues, Delta Blues, Bluesrock maar ook swingende Funky Blues. De band is opgericht in 2004 en speelt Blues in geheel eigen stijl. Ze bijten om 19.00 uur de spits af bij Peppelpop.
‘We’ve Got The Gun’ de succesvolle band die in het verleden hoge ogen gooide bij de Grote prijs van Nederland en ooit als buurjongetjes besloten om samen te maken zijn terug van weggeweest. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ze laten zien bij Peppelpop dat er nog lang geen sprake is van vergane glorie maar een feest van herkenning met hun specifieke eigen nummers met aanstekelijke refreinen die je na al die jaren zo weer meezingt. Harmonische rock met een geheel eigen geluid. Speciaal voor alle fans van toen staan ze nu opnieuw op de planken bij Peppelpop. Een gitaar, een bas en drums, meer heeft We’ve Got The Gun niet nodig om met plezier een goed stuk muziek te maken. A trip down memory Lane met Wilko te Grotenhuis, Marco Jansen en Jody Elburg.
Retrophonic is als een verzamelcassettebandje dat je krijgt van je beste vriend. Je speelt het af en de muziek bereikt je oren. Je sluit je ogen en bent direct verkocht. Oude liefde roest niet en het spelen van new Wave songs uit de jaren 80 verbindt hun als vrienden nog steeds. Kom langs, doe mee, dans en zing op nummers van onder andere The Cure, Simple Minds, U2, Killing Joke, B’52 en meer. (Wilko te Grotenhuis, Roland roskam, Tom Seegers, Jody Elburg en Marcel Somsen).
Locals Acoustic spelen in een uitgedunde versie van de Local Heroes een mooie akoestische set van een half uurtje. Een mooi project van lokale muzikanten uit diverse bands. Local Heroes, als je lokale muzikale helden, zowel jong als oud die allemaal actief zijn in verschillende bands met uiteenlopende stijlen bij elkaar brengt ontstaat er een band die garant staat voor een geweldige mix van covers zoals je ze niet eerder gehoord hebt. Ze zijn gewoon te leuk om bij stil te staan en om niet mee te zingen. Deze gelegenheidsformatie speelt covers van onder andere Bryan Adams, Dire Straits, Anouk, Abba, Van Dik Hout, Herman Brood, The Spider Murphy Gang en meer (Lisa, Paul Westendorp, Jody Elburg, Han Hofs Jos Wildebeest, Roland Roskam en Ariën ten Haaken).

Je komt naar een festival voor alle bands en niet voor één act
Zo zie je maar dat (lokale) muzikanten niet voor één gat te vangen zijn en sommigen er niet voor weglopen om bij meerdere bands mee te spelen met (in dit geval) als doel het steunen van DIOS. Muziek verbindt en dat geldt niet alleen voor de muzikanten onderling maar ook de interactie met het publiek. De poorten gaan open om 18.00 uur en de muziek begint om 19.00 uur dus zorg dat je er ook voor de eerste band bij bent. Jody: ”Dat is zowel voor de bands als voor het publiek fijn. Je komt immers naar een festival voor het geheel en om alle bands te zien en niet alleen voor één act. Daarnaast is het voor de bands altijd fijn spelen als er al publiek is”.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant