Con Spirito heeft de stoelen voor de nieuwe leden klaarstaan. Foto: Frank Vinkenvleugel
Con Spirito heeft de stoelen voor de nieuwe leden klaarstaan. Foto: Frank Vinkenvleugel

70 jaar jong Con Spirito komt met open repetitie

Muziek

SUDERWICK/DINXPERLO - Het mannenkoor Con Spirito komt op zaterdag 10 februari met een ‘open repetitie’ in de St. Michaëlskerk in Suderwick. Het doel van deze open repetitie is het werven van nieuwe leden en tevens een mini concert te verzorgen voor alle geïnteresseerden.

Door Waltraud Wensink

Wim Jansen en Martin Zwienink vertellen niets nieuws als ze het hebben over het werven van nieuwe leden en hoe moeilijk het is om lege plekken telkens op te vullen. Daarom vinden ze het ook zo belangrijk dat mensen kennis kunnen maken met het zingen bij Con Spirito. Dan kun je eerst eens ervaren hoe het is en wellicht dan beter beoordelen of deelname ook daadwerkelijk bij je past. Martin: ”We zoeken eigenlijk aanvulling en tevens als het kan ook verjonging voor ons koor. We richten ons op een brede doelgroep en hopen dat we met deze open repetitie een aantal mensen kunnen stimuleren om langs te komen en het te proberen.”

Samen met anderen een lied tot leven brengen


Wim: ”Zingen is wat ons betreft een van de mooiste hobby’s die er is en dat met name het samen zingen in een koor. Samen met andere zangers een lied zo tot leven brengen dat het publiek kippenvel krijgt. Het is als het ware een belevenis en wij van Con Spirito willen je graag hiermee kennis laten maken op zaterdagmiddag 10 februari.”
Martin: ”We zullen onder leiding van de inspirerende dirigent Ben Simmes, die ons overigens al een jaar of achttien begeleidt, een aantal liederen repeteren die aan het eind van de middag worden uitgevoerd. We zingen als koor bijvoorbeeld liederen zoals ‘Love of my life’ van Queen, ‘You are so beautiful’ van Joe Cocker, het slavenkoor maar ook liedjes zoals die van Udo Jürgens komen langs.”
De tekst pas dan ook mooi bij de leeftijdscategorie van de huidige leden van het mannenkoor. ‘Mit 66 Jahre da fängt das Leben an, mit 66 Jahre, da komt man erst in Schuss und is noch lang nicht Schluss’. Het is nog niet voorbij vanaf 66, dan kan er nog van alles dus ook zingen bij Con Spirito.
Con Spirito zelf heeft de nieuwe slogan ‘Con Spirito 70 jaar Jong’. Net als de tekst van het liedje van Udo Jürgens, maar in dit geval dan met de zeventig jaren die Con Spirito bestaat. Je bent echt nog niet te oud om te komen zingen.

‘Er zijn nog lege plekken en we hopen dat we die kunnen opvullen’


Wim: ”Laat je vooral verrassen en loop binnen om met de mannen van Con Spirito mee te zingen.”
Een mooie bijkomstigheid is dat het niet alleen om het zingen gaat maar dat ook de sociale contacten en het saamhorigheidsgevoel belangrijk zijn. Het repertoire van Con Spirito blijft altijd wel gelijk en er wordt uitdrukkelijk aangegeven dat je niet bij een bepaalde christelijke stroming hoeft te horen om aan te kunnen sluiten. Martin: ”We hebben nu een fijne groep mannen bij elkaar en ik denk dat we het dan hebben over ongeveer 45 actieve zangers. Maar er zijn nog lege plekken en we hopen dat we die kunnen opvullen. Ik zou zeggen ‘kom en doe het gewoon’, misschien zeg je dan naderhand dat je het al veel eerder had moeten doen.”
Con Spirito oefent iedere dinsdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur bij Old Dutch in Dinxperlo. Regelmatige aanwezigheid wordt wel geapprecieerd om de kwaliteit te waarborgen. Con Spirito heeft naast het zingen ook nog meerdere leuke activiteiten op hun agenda staan. Zo gaan ze in april een ‘dankjewel-concert’ geven bij Gut Heidefeld, in mei gaan ze gezellig samen een paar dagen op een concertreis naar Limburg en aan het eind van het jaar komt er nog een jubileum-advents-concert in de Pancratiuskerk (Anholt).
Martin: “Ben jij die vlotte 60-plusser (jonger mag natuurlijk ook, graag zelfs) kom dan op 10 februari om 13:00 uur naar de St. Michaëlskerk in Suderwick. Hier kun je mee repeteren en ervaren hoe het is om één van de zangers van een kwalitatief goed koor te zijn en tevens plezier beleven aan het zingen van een uiteenlopend repertoire. Voel je vooral van harte welkom.”
Kijk voor meer info op de website en de Facebookpagina.


www.conspirito-dinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant